Erdoğan, Ruhani ile Gazze'yi görüştü!

Başbakan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile Gazze konusunda telefonla görüştü.

Erdoğan, Ruhani ile Gazze'yi görüştü!
Erdoğan, Ruhani ile Gazze'yi görüştü!
GİRİŞ 11.07.2014 21:27 GÜNCELLEME 11.07.2014 21:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan ve Ruhani, saldırıların durdurulması ve acilen ateşkes sağlanması için başta İslam ülkeleri olmak üzere uluslararası toplumun acilen girişimlerde bulunması çağrısı yaptı.

İki liderin, saldırılara son verilmesinin yanı sıra Gazze halkına acilen insani yardım ulaştırılması gerektiğini de vurguladıkları öğrenildi.

Türkiye olarak Gazze halkına acil gıda ve ilaç yardımı için gerekli talimatları verdiğini belirten Başbakan Erdoğan'ın, İsrailliler ile Filistinliler arasında Kasım 2012'de sağlanan ateşkes mutabakatına geri dönülmesinin önemine de dikkati çektiği kaydedildi.

Gazze'ye yönelik saldırıları kınayan Erdoğan ve Ruhani'nin, saldırıların durmasını sağlamaya yönelik girişimler ve insani yardımlar konusunda her iki ülkenin dışişleri bakanlarının yakın temas içinde olmaları hususunda mutabık kaldıkları bilgisi edinildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • gökhan özel 9 yıl önce Şikayet Et
    gökhan. kınamakla falan olmaz bu iş.icraat yapın arkadaş.durdurun şu zalim yahudileri.
    Cevapla
  • Muammer Fatih ÖZER 9 yıl önce Şikayet Et
    Özür dilemek niyetinde değiliz.. Zalim zalimdir. Zalimler kim kimin düşmanı diye bakarak değerlendirilmez! Ha filistinli masum ve mazlumları öldüren İSRAİL, ha Esed'le birlikte Suriye'de masum mazlum öldüren Hizbullah, ha hem Suriye'de hem Irak'ta masum ve mazlum öldüren Işid... Hepsi bir birinin cinsindendir. Kendi aralarında mücadele eteselerde zalimler tekdir, düşmanımızdır, aşşağılıktır.
    Cevapla
  • murat ethem 9 yıl önce Şikayet Et
    İSRAİLİN KABUSUNA HİZBUŞEYTAN DİYENLER ÖZÜR DİLEMELİDİR. israil terör devletini güney lübnandan kovan hizbullaha hizbuşeytan diyenler işid gibi terör örgütlerini desteklediler. şimdi de işide gövensinler...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir