Çavuşoğlu, Fransa Milli Günü'ne katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Milli Günü münasebetiyle düzenlenen resepsiyona katıldı.

Çavuşoğlu, Fransa Milli Günü'ne katıldı
Çavuşoğlu, Fransa Milli Günü'ne katıldı
GİRİŞ 14.07.2014 23:10 GÜNCELLEME 14.07.2014 23:10

 Çavuşoğlu “Fransa'nın, Türkiye’nin müzakere sürecinin önündeki engelleri artık kaldırmaya başlamasından mutluluk duyduğumu vurgulamak istiyorum” dedi. 

Avrupa Birliği Bakanı Çavuşoğlu, Fransa Büyükelçiliği’nin Fransa Milli Günü münasebetiyle düzenlediği resepsiyona katıldı. Resepsiyonda konuşma yapan Çavuşoğlu, Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin yüzyıllar öncesine dayandığını ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın görev başına gelmesinden sonra ilişkilerin yeni bir ivme kazandığını, ilişkilerin ivme kazanmasının Türkiye’nin AB üyelik sürecine olumlu katkılar sağladığını vurguladı.

Hollande’ın Türkiye ziyaretinin, 22 yıl aradan sonra Fransa’dan Türkiye’ye Cumhurbaşkanlığı düzeyinde gerçekleşen bir ziyaret olması sebebiyle önemli olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Fransa'nın, Türkiye’nin müzakere sürecinin önündeki engelleri artık kaldırmaya başlamasından mutluluk duyduğumu vurgulamak istiyorum. Fransa’nın bloke ettiği 4 fasıl üzerindeki engellerin de kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak