'Dünya 'Türkiye bu işi nasıl başarıyor' diyor'

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Hollanda Türkevi Araştırmalar Merkezi'nin Amsterdam'da düzenlediği iftar programını katıldı.

'Dünya 'Türkiye bu işi nasıl başarıyor' diyor'
'Dünya 'Türkiye bu işi nasıl başarıyor' diyor'
GİRİŞ 15.07.2014 00:26 GÜNCELLEME 15.07.2014 00:26

Hollanda'da iki gündür temaslarda bulunan Güllüce, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez cumhurbaşkanın halk tarafından seçileceğini hatırlatarak, "Hem vatandaşa oy kullanmaları gerektiğini hem de seçimin nasıl olduğunu, Sayın cumhurbaşkanı adayımızı, Başbakanımızı anlatıyoruz. Oylarını vermelerini talep ediyoruz. Zaten hepsi de 'biz vereceğiz, hiç anlatmanıza gerek yok' diyorlar. Ben şu ana kadar kimle muhatap oldumsa hepsi Sayın Başbakana cumhurbaşkanlığı oyunu vereceğini söyledi, buradaki vatandaşlarımız. 'Niye vereceksin ' diye sorduğumuzda, vatandaş buradan Türkiye'yi gözetliyor" diye konuştu.

''TÜRKİYE YILDIZ ÜLKE OLDU''

Gurbette yaşayan vatandaşların Türkiye'deki gelişmeyi gördüklerini vurgulayan Güllüce, şöyle devam etti:

"Yani 10 sene, 11 sene, 12 sene önce 1 milyar dolar kredi bulamayan, hastanelerde insanların rehin kaldığı, doğum yaptığı zaman kadınların para ödemediği zaman çocuklarının rehin kaldığı, hastaysanız ilaç almak için günlerce sabahın köründe kuyrukta beklediğin bir ülkeydi. Bir şehirden bir şehre giderken bugünkü çift yollar olmadığı için saatlerce bir tırın arkasına takılırsınız, beklersiniz öyle giderdiniz. Şimdi hız ülkesi oldu. Kalkınma ülkesi oldu. Huzur ülkesi oldu Türkiye. Yıldız ülke oldu, bütün dünya 'Türkiye nasıl bu işi başarıyor' diyor. Dünya'nın en hızlı kalkınan birkaç ülkesinden biri oldu. O bakımdan gurbetteki vatandaşlarımız bunun farkında. Tabii ki bunları yapan hükümetin başında olan Sayın Başbakana, Tayyip Erdoğan'a oy vereceğiz diyorlar."

Yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarının ilk kez cumhurbaşkanlığı seçimi için bulundukları ülkelerde oy kullanma hakkına sahip olduğunun altını çizen, seçimlere katılımın önemi üzerinde durdu.

''MUTLAKA SANDIK BAŞINA GİTMELİLER''

"Bu cumhurbaşkanlığı ve diğer seçimler hem bir hak hem bir görevdir" diyen Güllüce, şunları kaydetti:

"Hem bir devletin, milletin millet olma görevidir hem hakkıdır. O bakımdan mutlaka sandık başına gitmeliler ve oylarını kullanmalılar. Haklarını kullanmalılar. AK Parti hükümeti uğraştı, didindi yurt dışındaki vatandaşların oy kullanma haklarını savundu ve bunu yapılabilir hale getirdi. Yıllardır 'niye oy kullanamıyoruz' diyorlardı. İşte buyurun AK Parti size böyle bir imkan sağladı buyurun kullanın çağrısında bulunuyorum."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı