Dışişleri uyardı: O ülkeye gitmeyin!

Dışişleri Bakanlığı, Libya'da bulunan veya Libya'ya seyahat etmeyi öngören Türk vatandaşlarına yönelik güvenlik uyarısını yineledi.

Dışişleri uyardı: O ülkeye gitmeyin!
Dışişleri uyardı: O ülkeye gitmeyin!
GİRİŞ 15.07.2014 19:28 GÜNCELLEME 15.07.2014 19:28

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Libya'da bulunmak için mücbir sebepleri olmayan Türk vatandaşlarının bu ülkeden ayrılmaları gerektiği, bu ülkeye seyahat etmek isteyenlerin ise zorunlu olmadığı takdirde Libya'ya seyahat etmekten imtina etmeleri gerektiği bildirildi.

Açıklamada başkent Trablus'taki havaalanı mücavir bölgesi odaklı olarak süren çatışmaların yoğunlaşması ve yayılması olasılığı çerçevesinde, seyahat uyarısının Libya'daki Türk vatandaşlarının dikkatine tekrar getirilmesinde yarar görüldüğü belirtildi.

Trablus ve Misurata hava limanları çatışmalar nedeniyle kapalı olduğu, Libya'da olan Türk vatandaşlarının karayoluyla Tunus'a geçme seçeneğini değerlendirebilecekleri ve şahsi güvenlikleri için olabilecek tüm tedbirleri almaları gerektiği ifade edildi.

Türk vatandaşlarının Dışişleri Bakanlığı ve Trablus Büyükelçiliği tarafından yapılabilecek uyarı ve duyarıları takip etmeyi sürdürmelerinin istendiği açıklamada, Libya'daki Türk vatandaşlarının, olası acil durumlarda Dışişleri Bakanlığının 24 saat temelinde hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi (00 90 312-292 29 29) ile irtibata geçmelerinin mümkün olduğu hatırlatıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...