Dışişleri: Memnuniyet duymaktayız

Dışişleri Bakanlığı, Staffan de Mistura'nın Suriye Özel Temsilcisi olarak görevlendirmesinden memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Dışişleri: Memnuniyet duymaktayız
Dışişleri: Memnuniyet duymaktayız
GİRİŞ 15.07.2014 21:54 GÜNCELLEME 15.07.2014 21:54

Bakanlıktan yapılan ve Türkiye'nin Suriye ihtilafının çözümünde bundan sonra da yapıcı bir rol oynamayı sürdüreceğinin vurgulandığı açıklama şöyle: 

"BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un, bölgesel ihtilafların çözümünde deneyim sahibi bir diplomat olan Staffan de Mistura'yı Suriye Özel Temsilcisi olarak görevlendirmesinden memnuniyet duymaktayız.

Suriye'yi ve Suriye halkını emsali görülmemiş bir yıkıma sürükleyen, keza aşırıcılık ve terör tehdidini besleyen Esad rejiminin uyguladığı mezalimin bir an önce son bulması ve halkın meşru talep ve beklentilerini karşılayan bir siyasi çözüme ulaşılması daha da önem kazanmıştır.

Türkiye, bundan önce olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de, Suriye ihtilafının yegane çözümü olarak gördüğü siyasi sürece ivme kazandırılması amacıyla BM Suriye Özel Temsilcisi’nin çabalarına destek verecek; bu süreçte öncü ve yapıcı bir rol oynamayı sürdürecektir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler