Türkiye'den kara harekatına ilk tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlatmasından kaygı duyulduğunu açıkladı.

Türkiye'den kara harekatına ilk tepki
Türkiye'den kara harekatına ilk tepki
GİRİŞ 18.07.2014 00:51 GÜNCELLEME 18.07.2014 07:06
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

MECLİS BAŞKANI ÇİÇEK'TEN SERT AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İsrail'in Gazze'ye karadan saldırısına ilişkin, " Bu asla kabul edilemez bir durumdur. Bunu şiddetle ve lanetle kınıyorum" dedi.

HÜSEYİN ÇELİK'TEN SERT TEPKİ

İnsanlık adına utanç verici bir durumla karşı karşıyayız. İsrail var, İsrail'den içeri birileri var. İsrail'in yaptığı tüm katliamlara bugüne kadar sessiz kalındı. BM'deki bu haksız düzen bugün bu olanlara sebep olarak gösterilebilir. Düşünebiliyormusunuz bir serçenin üzerine binlerce akbabanın saldırılarısına maruz kalıyor. Netice itibarıyla Gazze bir açık hava hapishanesidir. Bu kara harekatının asıl amacı Mısır ile Gazze arasındaki o tünelleri kapatarak Gazzelilerin nefes almasını engellemek.

KURTULMUŞ:  DÜNYA TAMAMEN BİR ACİZLİK İÇİNDE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise telefonla bağlandığı bir canlı bağlantıda BM'nin tamamen aciz durumda olduğunu, Ukrayna gibi Filistin'de hiçbir yaptırım koyamadığını söyledi. 

Dünyada Filistin'le ilgili sistemin tamamen tıkandığını,  İsrail'in de bundan ellerini ovuşturarak hareket ettiğini söyleyen Kurtulmuş, "Şu anda Gazze'ye saldırı için hiçbir sebep yok. Ama BM'nin çaresizliğini iyi bilen  İsrail tanklarını Gazze'nin üstüne sürdü. " dedi.

Arap halkları, on yıllardır dünyadaki gelişmeleri yakından gördüğünü anlatan Kurtulmuş, "Arap Baharı'nda insanları sokağa çıkartan şey nefretti.  Kendi halkına karşı aslan kesilen ama İsrail'e karşı el pençe duran tavıra karşı bir nefretti. Bu henüz cevabını bulmuş değildir. İsrail'in bu saldırısının Arap toplumlarında yeni bir kıvılcıma yol açabilir " dedi. 

Başbakan Yardımcısı Emrullah işler ise İsrail'i şiddetle kınıyorum, İsrail Gazze'ye saldırı ile kendi sonunu hızlandırıyor" dedi. 

İHH BAŞKANI BÜLENT YILDIRIM'DAN YAHUDİLERE ÇAĞRI

Ülke TV'ye telefonla bağlanan İHH Genel Başkanı  Bülent Yıldırım, İsrail'in saldırısından dolayı büyük bir Yahudi kitlesinin rahatısızlık duyduğunu ve kendilerini aradıklarını belirterek "Onlar da çocuk ölümlerinden rahatsız. Ben Türkiye'deki bütün cemaatlerin Müslüman, Yahudi ve Hristiyan cemaatlerin bir açıklama yapmasını ve saldırıları durdurmasını istiyoruz" dedi. 

Bülent Yıldırım birçok yerde Gazze'ye gitmek için imza kampanyası düzenlediğini bu hareketin çok daha başka boyuta geleceğini belirtirken, ABD ve İslam ülkelerinden yapılan açıklamalardan İsrail'in etkilenmediğini buna karşın sivil halkların hareketinin çok önemli olduğunu İsrail'e karşı gösterilen sivil hareketin bu katliamı durduracağına inandığını söyledi. 

CEMİLÇİÇEK

TBMM Başkanı Çiçek, İsrail'in Gazze saldırısına ilişkin, " Bunu şiddetle ve lanetle kınıyorum" dedi.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 15
  • pirana61 9 yıl önce Şikayet Et
    HER İSRAİL VATANDAŞI POTANSİYEL BİR TERÖRİSTTİR . evet neden derseniz kadın erkek askerlik yaparlar ve hepside bir müslüman katletmiştir ve ülkeye gelen her israil vatandaşı doğal olarak potansiyel terörist muamelesi görüp idam ile yargılanmalıdır ve ebediyen zindanlarda çürümelidirler yada idam edilmelidirler
    Cevapla
  • hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    NEREDE İSLAM ALEMİ TEŞKİLATLARI,NEREDE İSLAM ÜLKE YETKİLİLERİNİN CİDDİ KARARLARI. Filistin davası sadece bir avuç FİLİSTİN linin değil tüm İslam alemi vede insanlık aleminin davasıdır.Çünkü bu savaşın muhatabı olanların arasında muhataplık sadece yurt değildir.Asıl yaşama ve bir halka karşı girişilen bilhassa dünyayı yıllardır SOYKIRIM EDEBİYATIYLA istismar edenlerin aslında kendilerinin yaptığının SOYKIRIM olduğunu anlamaları ve bunun için tüm dünya insanlığının bu zalim ve katil sürüsüne DUR demeleridir. Ancak İslam ülkelerinin yapacağı EKONOMİK AMBARGO dahi bu vahşilere tesir eder.
    Cevapla
  • sato arslaner 9 yıl önce Şikayet Et
    elçiler sınır dışı. israilin nerede elçisi varsa derhal sınır dışı edilmeli tüm israil mallarına boykot yapılmalı gerekirse savaş gemileri gönderilmeli.
    Cevapla
  • fatih YANIK 9 yıl önce Şikayet Et
    boykot. sayın Bülent yıldırım abim senin samimiyetinden hiç şüphem yok. Yahudiler döverken ağlarmış. o sizi arayan yahudiler eminim ki ağlayan kısmı. Yahudilerden yardım beklemek biz Müslümanlara asla yakışmaz.yahudi soysuzlarına en güzel cevap Yahudi mallarını boykot etmekten geçer. ALLAH yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Hasan KARA 9 yıl önce Şikayet Et
    Ambargo neden yok. Derhal hava sahamızı İsrail uçuşlarına kapatalım, büyükelçisini ve konsoloslarını ülkelerine gönderelim. İsrail menşeli malların ülkemize girmesini engelleyelim. İsraili kınamayan ülkelerin büyükelçiliklerine siyah çelenk bırakalım. Aklıma şimdilik bunlar geliyor, yani meşru dairede yapılması gereken neyse onu yapalım. Sadece kınamakla, basit beyanlarla İsrail zulümden vazgeçecek gibi değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık