CHP'den İsrail Büyükelçiliği'ne siyah çelenk

CHP Ankara İl Başkanlığı üyeleri, İsrail'i Ankara Büyükelçiliği önünde protesto ederek, bina önüne siyah çelenk koydu.

CHP'den İsrail Büyükelçiliği'ne siyah çelenk
CHP'den İsrail Büyükelçiliği'ne siyah çelenk
GİRİŞ 21.07.2014 14:10 GÜNCELLEME 21.07.2014 14:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP Ankara İl Başkanlığı üyeleri, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırıları bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği önünde yaptığı eylemle protesto edip, elçilik binası önüne siyah çelenk koydu. Eyleme, İl Başkanı Necati Yılmaz'ın yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile çok sayıda partili katıldı.

Türkiye ve Filistin bayrağının bulunduğu "İsrail terörünü lanetliyoruz. Diren Gazze seninleyiz" yazılı pankart açan grup, "Acılar bizi birleştirir", "Katil İsrail", "Yurtta sulh cihanda sulh" şeklinde dövizler taşıdı. İl Başkanı Yılmaz, İsrail aleyhinde slogan atan grup adına yaptığı açıklamada, Ortadoğu'nun dizayn edilme çabalarının sonucu olarak kendilerini derinden sarsan olayların yaşandığını söyledi. "Ortadoğu'da yaşanan şiddetin etkileri, aklımızın, yüreğimizin, vicdanımızın kapılarını her an çalmaktadır" diyen Yılmaz, Ortadoğu'da yaşanan şiddet, vahşet ve katliamlar dizisine bir yenisinin Gazze'de eklendiğini ifade etti

"Filistin halkının onur ve özgürlük mücadelesi Türkiye solunun tarihi ve güncel duyarlılığının içinde hep en önde olmuştur" değerlendirmesinde bulunan Yılmaz, İsrail'in Gazze'ye yönelik katliama dönüşen orantısız güç kullanması karşısında da Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun ateşkesin ve kalıcı bir barışın sağlanması için BM Güvenlik Konseyi'nin toplanması ve sorunu çözmesi gerektiğini belirttiğini anlattı. Yılmaz, Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de de konuyla ilgili girişimde bulunduğunu belirterek, Filistin halkı ile dayanışmak, yaşanan katliama dünya kamuoyunun dikkatini çekmek adına Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın başkanlığında 10 milletvekilinden oluşan heyetin Gazze'ye gitmek üzere bugün Dışişleri Bakanlığına başvuracağının da kamuoyu ile paylaşıldığını bildirdi. Kan dökülerek, kana bulaşılarak yapılan siyasetin en kirli siyaset olduğunu belirten Yılmaz, "Bu kirin insanlık var oldukça unutulması ve temizlenmesi mümkün değildir. Çünkü biz bilir ve inanırız ki bir masumu öldürmek, bütün insanları öldürmek gibidir" dedi.

Yılmaz, şöyle konuştu: "Biz ülkemizde, bölgemizde ve dünyada barışı savunuyoruz. Bölge halklarının barış içinde bir arada yaşamasını istiyoruz. Bölgede savaşı ve şiddeti tezgahlayanları, teşvik edenleri ve destekleyenleri lanetliyoruz. Kimliği ve rengi ne olursa olsun bütün insanların dünyanın tüm coğrafyalarında huzur içinde yaşaması en büyük arzumuzdur. Ramazan ayında da bütün dünyada insanlığın barış içinde olmasını ve bayrama tüm bu katliamlar sona ermiş şekilde girilmesi en büyük isteğimiz ve dileğimizdir." Yılmaz, açıklamanın ardından Milletvekili Gök, Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar ve bazı partililerle elçilik binası önüne siyah çelenk bıraktı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • fetih1453 9 yıl önce Şikayet Et
    seçim nelere kadirmiş.... cehape ve tayfası ne hale geldi.. ...yanlışlıkla koydular diyecektimde seçimler var yanlışlık yok göz boyamak için yapılan bilinçli eylem.... YOKSA BİZ BİLMEZ MİYİZ ORAYA BİR BUKET GÜL KOYACAKLARINI... sağdan sağdan giden solcu kurtlara selam destiniz de buldunuz....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi