Erdoğan'dan İsrail'e tarihi bir çıkış

Erdoğan İsrail'in "Türkiye ve Katar terörü finanse ediyor" iddiasına yanıt verdi: Biz insani yardım yapıyoruz. İsrail bir terör devletidir.

Erdoğan'dan İsrail'e tarihi bir çıkış
Erdoğan'dan İsrail'e tarihi bir çıkış
GİRİŞ 24.07.2014 15:36 GÜNCELLEME 24.07.2014 17:52
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan dünyaca ünlü Amerikan haber kanalı CNN'de Connect the World isimli programa konuk oldu ve CNN'in uluslararası muhabirlerinden Becky Anderson'ın sorularını yanıtladı. 

CNN röportajın tamamını henüz yayınlamadı ancak Erdoğan'ın kullandığı bir cümle çok büyük yankı yaratacağından röportajın bu kısmını internet sitesine koydu.
 
Başbakan, 'İsrail, Türkiye ve Katar'ın Hamas'ın terör faaliyetlerine destek verdiği konusunda suçlamalarda bulunuyor. Buna ne diyorsunuz?' şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:
 
"İSRAİL BİR TERÖR DEVLETİDİR"
 
Bakın. İsrail'in bu iddiasına şöyle cevap vereyim. Birincisi İsrail'i kim finanse ediyor? İkincisi İsrail bir terör devletidir. Şu an yaptıklarıyla bir terör dalgası yaratıyorlar. Katar mazlumların yanında duruyor ve insani yardım yapıyor. Katar'ın Türkiye ile işbirliği her zaman bu yönde olmuştu. Yapılan budur. Katar ve Türkiye'ye başka bir rol biçmek bize bu rolü biçenlerin amacının ne kadar kötü olduğunu gösterir. Biz bir NATO ülkesiyiz ve NATO'daki müttefiklerimizle birlikte hareket ediyoruz. Bizim uluslararası bir kimliğimiz karakterimiz var. Hiçbir zaman terörün içinde olmadık. Her zaman terörle mücadele ettik.

YORUMLAR 16
  • Sinan Arslan 9 yıl önce Şikayet Et
    sadece bagırmak mı? -2. Ülkemiz ve beraberinde müslüman ülkeler güclü olmadıkça (sadece silah alarak değil) dünyada müslümanlar maalesef ölmeye devam edecek... Filistin sorunu isimli bir kitap tavsiye ederim. 1991 basımlı M Lutfullah Karaman yazarı.. Filistin şeker gibi erimiş bu bölgede İsrail ise bakteri gibi büyümüş... Tüm müslümanlar yıllardır gık diye diyemiyorken bizim bu tepkimiz araplarda birilerini gıdıklıyorduk. İnşallah Zafer sonunda müslümanların olacaktır. Ama bizim Kuran'a dört elle sarılmamız gerekir. Arkasında saklanıp başkalarına hizmet le olmaz bu iş...
    Cevapla
  • mithat islamoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    sonuç devlet olarak bir hiç durumundayız.. evet boyumuzdan büyük laflar ediyoruz. eğer gerçekten yapabileceğimiz bir şey olsaydı filistinde durum bu şekilde olmazdı. malesef kendimize sözde düşmanlar oluşturuyor. sözde terör örgütleri oluşturuyor. bu örgütleri de en munis olanlarından seçip boş işlerle uğraşıp vakit harcıyoruz. bizim için paralel örgüt israilden daha tehlikeli malesef. tüm enerjimizi ona harcayalım. niçin israilden para bile kazanabiliyoruz. ama paraleller bize köstek oluyor. israile ne kadar keskin dil kullanıyorsak o kadar komik duruma düşüyoruz.
    Cevapla
  • Ruhi Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    BU TERÖRÜ BİTİRMENİN TEK ÇARESİ VAR. Bir Hadisden yola çıkayım ''Düşmanlarınız gibi silahlanın''
    Cevapla
  • design 9 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç. Başbakanın yanındayız ama kınama lanetleme , laf söylemek çare değil Filistine askeri yardım yapmadığımız sürece kim ne konuşursa konuşsun. Söylediklerim garip geliyor ama elin amerikası yanı başımızdaki Irak ı tehdit görüp kilometrelerce öteye savaş açmadı. Haritaya bakalım İsrail ne kadar uzak bize..
    Cevapla
  • Yavuz Altın 9 yıl önce Şikayet Et
    sadece kınamak yetmiyor..... anlayın artık ey insanlar.. seni kınıyorum(bas bas bağır) ne değişti???? ordaki müslüman kardeşlerimizi geri getirebiliyormuyuz.... çözüm önerileri: 1) Gerçek bir boykot edilmeli(askeri,hukuk,ekonemi,,,)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler