Türkiye ve Katar'dan ortak açıklama

Türkiye ve Katar, 12 saatlik ateşkesin kabul edilmesiyle ilgili ortak açıklama yaptı.

Türkiye ve Katar'dan ortak açıklama
Türkiye ve Katar'dan ortak açıklama
GİRİŞ 26.07.2014 04:19 GÜNCELLEME 26.07.2014 04:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının durdurulması ve ateşkes sağlanması için çabalarını daha da yoğunlaştıran Türkiye ve Katar, 12 saat için ateşkes yapılması çağrısının kabul edilmesinden memnuniyet duyulduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El-Atiyye, geçici ateşkesin sağlanmasıyla ilgili yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

"Türkiye ve Katar Dışişleri Bakanları olarak, Gazze'de, insani amaçlarla 12 saat için yapılan ateşkes çağrısından memnuniyet duyuyoruz. Biz ayrıca bu çağrının Hamas tarafından hemen kabul edilmesini de memnuniyetle karşılıyoruz. Taraflar arasında müzakere edilmiş ve sürdürülebilir bir ateşkese ulaşılması için BM, ABD ve diğer uluslararası ortaklarımızla tüm gücümüzle çalışma yönündeki irademizi tekrar yineliyoruz."

Davutoğlu dün sabah Katar'a giderek, Katarlı mevkidaşı El-Atiyye ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halit Meşal ile geç saatlere kadar görüşmeler yapmış, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile gün boyu telefonla birkaç kez görüşmüştü. Türkiye ve Katar, ABD ile ortak bir ateşkes önerisi metni oluşturmuş ancak Kerry tarafından İsrail'e sunulan metin kısa sürede reddedilmişti.

İsrail'in tavrı üzerine tıkanan ateşkes girişimlerinin ardından, gece yarısından sonra temaslar yeniden hızlanmış ve ilk olumlu haberler gelmişti. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı açıklamada, Filistinli direniş gruplarının, BM Genel Sekreteri Ban'ın yerel saatle 08.00'de (GMT:05.00) başlayacak ve insani amaçlarla yapılacak 12 saatlik ateşkes talebini kabul ettiğini duyurmuştu.

YORUMLAR 1
  • asim memmedov 9 yıl önce Şikayet Et
    tam dengi. Türkiye Cumhuriyeti + Katar Emirliği=Sorunsuz Ortadoğu. Çok büyük bir ittifak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?