Davutoğlu'ndan flaş Gazze açıklaması

Gazze'deki geçici ateşkesten memnun olduğunu belirten Davutoğlu, kalıcı ateşkes için ABD'li mevkidaşı Kerry ile Paris'te görüştü.

Davutoğlu'ndan flaş Gazze açıklaması
Davutoğlu'ndan flaş Gazze açıklaması
GİRİŞ 26.07.2014 11:41 GÜNCELLEME 26.07.2014 12:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gazze'de İsrail ve Hamas'ın kabul ettiği ve bu sabah 08.00 itibariyle uygulanmaya başlanan 12 saatlik insani ateşkes ile ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu "Geçici de olsa karşılıklı ateşkes yapılmasından memnunuz" dedi.

ÇOK DAHA SAĞLAM BİR METNE İSRAİL EVET DESEYDİ...

Davutoğlu Twittter'dan yaptığı açıklamada dün Filistinli yetkililerle Katar'da gerçekleştirilen görüşmelerde ulaşılan ortak metni İsrail'in kabul etmesi halinde 'daha sağlam bir ateşkesin' konuşulacağını belirtti. Davutoğlu ateşkes konusunda İsrail'i eleştirerek 'İsrail'in bu tutumu barış çabalarında ne kadar samimiyetsiz olduğunu ortaya koyuyor'' dedi.

ATEŞKESİ SÜRDÜREBİLMEK İÇİN PARİS'TE

Ateşkesin sürdürülebilir bir hal alması için Paris'e giden Davutoğlu, burada Gazze'de akan kanu durdurabilmek için ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve diğer yetkililerle temaslarda bulundu.

ABD'nin Paris Büyükelçiliği binasında gerçekleşen görüşmede, ateşkesin sağlanması için sürdürülen girişimler masaya yatırıldı.

Gazze'de ateşkesin sağlanması için bugün Paris'te Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un evsahipliğinde, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin yanı sıra İngiltere, İtalya, Almanya ve Katar'ın dışişleri bakanları ile AB'nin Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'un da katılacağı bir toplantı yapılacak.

Fransız Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, toplantıda, ateşkesin sağlanması konusunda son günlerde sürdürülen uluslararası girişimlerin koordine edilip sonuca ulaşılması için çalışılacak.

İNSANİ YARDIM

Ahmet Davutoğlu 12 saatlik ateşkes süresindeki yardım faaliyetleriye ilgili ise ''12 saatlik ateşkes sürecinde Gazze halkına insani yardım konusundaki faaliyetlerimizi de hızlandırıyoruz.'' şeklinde tweet attı.

YORUMLAR 2
  • Kadıoğlu25 9 yıl önce Şikayet Et
    Ateşkese karşıyım. Ben Filistinli kardeşlerimin saçının teline bile zarar gelmesini istemem ama tam İsrail kayıp vermeye başlamışken ateşkes kabul edilmemeli İsrail askerlerinden sayı bakımından önemli bir miktar öldürülmeden ateşkes yapılmasın.
    Cevapla
  • Ramiz Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    NE ATEŞKESİ KARDEŞİM. ateşkesten bahsedip kendimizi kandırmayalım.İsrail .gavuru gazze'yi almayınca ya kadar durmayacak.Adamın niyeti Gazze,her şey bahane.Allah Kahhar ismiyle onları kahretsin İnşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak