İşte Davutoğlu'nun Gazze dersi verdiği bakan

Davutoğlu'nun Gazze dersi verdiği o bakan, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier olduğu ortaya çıktı.

İşte Davutoğlu'nun Gazze dersi verdiği bakan
İşte Davutoğlu'nun Gazze dersi verdiği bakan
GİRİŞ 29.07.2014 09:43 GÜNCELLEME 29.07.2014 16:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Paris'te gerçekleştirilen ateşkes müzakerelerinde Bakan Davutoğlu Avrupalı bir meslektaşına adeta Gazze dersi vermişti. Steinmeier'in 'İsrail'de tüm sahiller boş. İnsanlar korkudan sahillere gidemiyor' sözü üzerine, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 'Sahiller boş değil, Gazze sahili çocuk cesediyle dolu' yanıtını vererek Alman bakanı susturdu.

Fransa'nın başkenti Paris'te, Gazze ateşkesi için cumartesi günü gerçekleştirilen toplantıda, 'İsrail'de tüm sahiller boş. İnsanlar korkudan sahillere gidemiyor' diyerek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun tepkisini çeken kişinin, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier olduğu ortaya çıktı.

Alman Bakan Steinmeier, İsrail'in Gazze operasyonunun başlamasının ardından 15 Temmuz'da bölgeye gitti. Steinmeier, ilk önce İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmüş ve ardından da Filistin'de Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelerek, ateşkes için müzakerelerde bulunmuştu. Gazze'de ateşkesin sağlanması için girişimler sürerken, 26 Temmuz'da Paris'te ABD, Türkiye, Katar, İngiltere, İtalya, Almanya, Fransa dışişleri bakanlarının katılımıyla bir toplantı yapıldı. Toplantıda, Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, İsrail ve Filistin'e yaptığı ziyaretleri anlattı.

HAMAS VE SAHİL YORUMU KIZDIRDI

Bakan Steinmeier, meslektaşlarına 'İsrail'de durum kötü. İnsanlar korkudan sahillere gidemiyor. Tüm sahiller boş' dedi. Bu sözler Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun tepkisini çekti. Davutoğlu, Steinmeier'a, 'Tüm sahiller boş değil, Gazze sahilleri çocuk cesetleriyle dolu' yanıtını verdi. Toplantıda, HAMAS'ın terör örgütü olduğuna ilişkin yorumlara karşılık da Davutoğlu, 'HAMAS bir terör örgütü değil, kendi topraklarında kurtuluş mücadelesi veren bir yapı. Üstelik o topraklara da dışardan gelmediler ya da 60 yıl önce götürülmediler. Asırlardır orada yaşayanların torunları' diye konuştu.

Habertürk'ün diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre Gazze'deki dramın küçümsenmesine Davutoğlu'nun dayanamadığını belirten kaynaklar, 'Bakan bu sözleri duyunca sinirlendi. Kurduğu cümleyle verdiği mesajı toplantıdaki tüm bakanlar hissetti' diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • Ruhi Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    AHMET DAVUTOĞLU. Allah ondan razı olsun. Elinden geleni yapıyor. Keşke daha güçlü bir ülke olabilseydik Keşke daha teknolojik silahlarımız olsaydı da ''dur'' diyebilseydik. Keşke İsrail'e ordumuzu gönderip Netenyahuyu asabilseydik. Savunma sanayi çok önemli hatta en önemli olan budur. Silahın varsa sözünde var
    Cevapla
  • Coreldraviks 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun... Sayın Dışişleri Bakanı Ahmet DAVUTOĞLU'na helal olsun. Tüm bu yapılan çirkinliklere karşı tepkisini koyabilmek her yiğidin harcı değildir. ALLAH kendisinden razı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar