Davutoğlu'ndan Gazze için üçlü görüşme

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gazze için ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Katar Dışişleri Bakanı El-Atiye ile üçlü görüşme yaptı.

Davutoğlu'ndan Gazze için üçlü görüşme
Davutoğlu'ndan Gazze için üçlü görüşme
GİRİŞ 29.07.2014 18:16 GÜNCELLEME 29.07.2014 18:16

Beyşehir'de partilileriyle bayramlaşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Seydişehir'e geçti. Belediye tesislerinde Ak Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Davutoğlu, salona girerken 'Başbakan' sloganlarıyla karşılandı.

Salonda bir süre oturan Davutoğlu, Gazze için üçlü görüşme yapmak için salondan ayrılıp ayrı bir odaya geçerek burada ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El-Atiye ile görüşme yaptı. Yaklaşık 20 dakika sonra tekrar salona gelen ve kürsiye çıkan Davutoğlu, Gazze ile ilgili çok yoğun bir diploması içinde olduğunu belirterek şunları söyledi: "Salona girerken acil bir görüşme talebi geldi. Katar ve ABD dışişleri bakanlığından. Dolayısıyla üçlü bir görüşme yaptık. Bu arada Hamas lideriyle tekrar görüştük. İslam Birliği Teşkilatı genel sekreteriyle de görüştük. İnşallah Gazzeli kardeşlerimizin barışa, huzura en önemlisi de barış ve huzuru teminat altına alacak olan onurlu ve istikbale götürecek yolda emin adımlarla ilerleyeceğiz inşallah."

Filistinlileri çok iyi anladıklarını ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu topraklar, istikbal mücadelesi vermiş topraklardır. Filistinlilerin diğer milletler gibi başı dik bir şekilde kendi bayrakları altında, kendi yurtlarında, kendi vatandaşlarıyla asırlarca, binlerce yıl istiklalleriyle yaşamak haklarıdır. 2 yılda bir, 4 yılda bir, bir kaç ayda bir, süre giden baskılar, zulümlerle, Filistin halkı baskı altında tutulamaz. Herkes bilmelidir, Filistin toprakları sadece Filistinlilere aittir. Gazze toprakları Gazzelilere aittir. Gazze'nin üzerinde hava bombardımanı ile Gazze halkını sindirmeye çalışanlar bilsinler ki o Gazze topraklarında, Mehmetçiğinde kanı vardır. Mehmetçiğin kanı olan her yerde Türkiye Cumhuriyeti devletinin sesi vardır. Ümit ederiz ki, çabalarımızla inşallah Filistin halkı nefes alacak şekilde ambargolardan baskılardan kurtulur."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!