Dışişleri'nden Libya için açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Libya'da Trablus Havaalanı ve civarında 13 Temmuz'dan bu yana devam eden çatışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri'nden Libya için açıklama
Dışişleri'nden Libya için açıklama
GİRİŞ 30.07.2014 21:35 GÜNCELLEME 30.07.2014 21:35

Dışişleri Bakanlığı, Libya'da Trablus Havaalanı ve civarında 13 Temmuz'dan bu yana devam eden çatışmalardan Türkiye'nin endişe duyduğunu belirterek sükunetin bir an önce sağlanması temennisinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, devrimin başlangıcından bu yana Libya Devleti'nin ve kardeş Libya halkının yanında yer alan Türkiye'nin, Libya'nın esenliği, refahı ve istikrarı dışında bir beklentisinin olmadığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Libya halkının mutluluğu mutluluğumuz, üzüntüsü üzüntümüz olmaya devam edecektir. Bu çerçevede, Trablus Havaalanı ve civarında 13 Temmuz tarihinden bu yana devam eden çatışmalardan endişe duyuyor ve sükunetin bir an önce sağlanmasını temenni ediyoruz. Öte yandan, Libya'da 25 Haziran'da gerçekleştirilen Temsilciler Meclisi seçimlerinin nihai sonuçlarının açıklanmasından memnuniyet duyuyor, Temsilciler Meclisi'nin ülkenin istikrarı ve mevcut sorunların kapsayıcı diyalog yoluyla çözümü için önemli bir platform olacağına inanıyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!