Libya'da 3 Türk vatandaşı kurtarıldı

Davutoğlu, Libya'da kaçırılan 3 Türk vatandaşın kurtarıldığını açıkladı.

Libya'da 3 Türk vatandaşı kurtarıldı
Libya'da 3 Türk vatandaşı kurtarıldı
GİRİŞ 12.08.2014 14:46 GÜNCELLEME 12.08.2014 15:37

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Libya'da kaçırılan 3 Türk vatandaşı Nazım Süpürgeci, Emrah Bahçeci ve Necip Fazıl Coşkunsu'nun serbest bırakıldığını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya'da kaçırılan üç Türk vatandaşının kurtarıldığını ve yakın zamanda Türkiye'ye getirileceklerini duyurdu.

Bakan Davutoğlu, konuyla ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"24 Haziran'da kaçırılan Nazım Süpürgeci ve Emrah Bahçeci ile 21 Haziran'dan sonra kendisinden haber alınamayan Necip Fazıl Coşkunsu adlı üç vatandaşımız, Trablus Havalimanı yakınlarında o tarihlerden bu yana alıkonulmuşlardı. Kendileri Trablus’a 90 km mesafede Tarhuna kentinde dün serbest kaldı. Az önce Humus’ta Misruata Başkonsolosumuz tarafından teslim alındılar. Her üç vatandaşımızla da Başkonsolosumuzca alınmaları akabinde biraz önce konuştum. Sağlık durumları iyi. Aileleriyle de telefonla görüştüler. Vatandaşlarımızı en kısa sürede ülkemize getirerek ailelerine kavuşturmak için çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza ve bu zor süreçte metanet gösteren ailelerine bir kez daha geçmiş olsun diliyorum."

Güvenlik kaygıları nedeniyle 14 Haziran’da Libya’nın Bingazi kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu’nun faaliyetlerinin askıya alınmasının ardından Trablus’ta iki Türk vatandaşı kaçırılmıştı. İki işçi, çalıştıkları şantiyeden kaldıkları kampa giderken yolları kesilmiş ve bir daha kendilerinden haber alınamamıştı. Bir diğer Türk vatandaşından daha haber alınamıyordu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!