Ahmet Davutoğlu: Bunun adı vicdani diplomasi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu çevre ülkelerde yaşanan drama asla sessiz kalmadıklarının altını çizdi.

Ahmet Davutoğlu: Bunun adı vicdani diplomasi
Ahmet Davutoğlu: Bunun adı vicdani diplomasi
GİRİŞ 14.08.2014 18:55 GÜNCELLEME 14.08.2014 19:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, çevre ülkelerde yaşanan insani trajedilere yardım noktasında hiçbir etnik, mezhebi ve dini ayrım gözetmediklerini belirterek, "Yürüttüğüm bu diplomasinin adı: Vicdani Diplomasi" dedi.

Yenimahalle Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Gazze'den gelen yaralıları ziyaret eden Davutoğlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

GAZZE IRAK VE SURİYE'DE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

Ortadoğu'da birçok dost ve kardeş ülkede insanların büyük ızdırap içinde yardım beklentisinde olduğunu hatırlatan Davutoğlu, özellikle Gazze, Irak ve Suriye'de insanlık dramı yaşandığını vurguladı.

BUNUN ADI: VİCDANİ DİPLOMASİ

Türkiye'nin bir taraftan bu sorunlara siyasi çözüm bulmak için çaba sarfederken, diğer taraftan da bu sorunların yol açtığı insanlık trajedileri karşısında etkin bir politikayla insanlara yardımcı olmaya çalıştığını anlatan Davutoğlu, "Hiçbir etnik ve mezhebi, dini ayrım gözetmiyoruz. Yürüttüğüm bu diplomasinin adı: Vicdani Diplomasi" diye konuştu.

13 HASTA DAHA GETİRİLDİ

Gazze'de kalıcı ateşkesin temini için siyasi çabalarını sürdürmenin yanısıra bölgedeki savaş sırasında yaralanan sivillerin Türkiye'ye getirilmesi için çabaların yoğunlaştırıldığını ifade eden Davutoğlu, ilk olarak Cumhurbaşkanı seçiminin yapıldığı günü pazartesiye bağlayan gece yaralıların getirildiğini, bugün de 13 hastanın daha getirildiğini kaydetti.

BU ÇOCUKLAR HERKESİN VİCDANI

"İçeride tek tek yaralıları ziyaret ettim. Çocuklarda savaşın dehşet ifadesini gördüm ama bir taraftan da dost bir ülkede olmanın mutluluğunu gördüm" diyen Davutoğlu, bu çocukların aslında herkesin vicdanı olduğunun altını çizdi.

FİLİSTİNDEN DAHA FAZLA HASTA GELECEK

Yaralıların Türkiye'ye gelmesinde İsrail'den kaynaklanan sorunlar olup olmadığına yönelik soru üzerine Davutoğlu, konuya ilişkin olarak Müsteşar Feridun Sinirlioğlu ile İsrailli yetkililer arasında süregiden görüşmeler olduğunu ve belli bir mutabakat sağlandıktan sonra uçuşların başladığını belirtti. Davutoğlu, ortaya çıkan gecikmelerin, hasta seçiminde yaşandığını kaydetti.

Filistin'den daha fazla hastayı getirmek istediklerine dikkati çeken Davutoğlu, yaralıların çoğunun pasaportları olmadığını ve Filistin Büyükelçisinin verdiği seyahat belgeleriyle yolculuk yaptığını kaydetti.

YORUMLAR 8
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Yezidileri merak eden arkadaşa…. Türkiye zaten ayrım yapmadan tüm yardıma muhtaçlara yardım ediyor. Filistin’de, Suriye’de, Afrika’da, Myanmar’da Müslümanlar katledildiği zaman hiç sesini çıkarmayan hatta katliama destek veren ABD’si, İngiltere’si, Fransa’sı, Almanya’sı Yezidileri kurtarmak için devrede sen hiç merak etme. Türkiye yardım konusunda ve ilkeli davranmak konusunda eleştirilecek son ülkedir.
    Cevapla
  • Sertaç SEVER 9 yıl önce Şikayet Et
    Serhat YILMAZ'a cevap. "Şırnak Valisi Yezidiler için Kuzey Irak'a gitti" HABER7'de aratırsanız ön yargılı bir yorum yaptığınızı anlarsınız. Ayrıca zaten esetten kaçan Suriyeliler ortalığı birbirine katarken birde bunlara dur diyemezsek ne olur halimiz. Zaten her fırsatta devlet kendi vatandaşları açlık sefalet çekerken Suriyelilere yardım ediyor diye sesler yükseliyor. amerikanlar , ingilizler , israil işidi bela edip sonrada kurtaracaklar o arada Türkiye'yede Irak ve Suriyeden terörize edebileceklerini bize kaptırıp kurunun yanında yaşıda yaktırıp ortadoğudaki fiyakamızı bozacaklar.
    Cevapla
  • CEVAT ADIYOK 9 yıl önce Şikayet Et
    BÜYÜK İSLAM İMPARATORLUĞU TÜRKİYE ! . rabbim müslümanlara umut ışığı olan , insanları koruyan ,kucaklayan , sahip çıkan , hak ve hakkaniyeti dosdoğru haykıran , gurur duymamızı sağlayan devletimize , milletimize güç ve kudret versin ..!! türkiye nin üstlendiği misyon büyüktür , küçük akıllılar şu veya bu yorumlar ile eleştirebilir ama ümmet bilincini ülkemizde dünyaya en güzel şekilde gösteriyor...dünya da başka örneği var mı sizce ??
    Cevapla
  • ayhan birol 9 yıl önce Şikayet Et
    bizden olmadıkları için yardım etmemeli miyiz?. sınırlarımıza yakın olan bu insanlar çok değil 100 sene önce beraber yaşadığımız insanlardı. İnsan oldukları için yardımcı olmamız insanlığımızın, müslüman olduğumuz için de vicdanımızın gereğidir. Elbette gönül daha iyi şeyler yapalım yumruğu vurduk mu oturtalım diyoruz ama.. maalesef 80 yıl uyumuş bir ülkedenin insanlarıyız. bazılarımız ilgilenmeyelim diyor, bazılarımız daha fazlasını yapalım diyor...her iki taraf kendince haklı ama biz Türkiyeyiz ecdatımız elinden ne geliyorsa yapardı. maalesef şu an elden gelen bu kadar gönül istiyor ki süper bir askeri ve ekonomik tam bağımsız gücün olsun...şimdilik bu kadarla yetineceğiz unutmayalım bizim dışımızda zulme karşı direnen başka bir devlet maalesef yok...o karşı çıkış da bu orta halli ülkeye kalmış. Allah'a(c.c.)söz vermiş Müslümanlar olarak yapabildiğimiz en asgari şeyleri yapmak hiç bir şey yapamıyorsak zalimlere buğz etmek zorundayız.
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 9 yıl önce Şikayet Et
    Serhat Yılmaz. yanlışın var hem Ezidilere biz niye tek başımıza sahip çıkmak zorundayız yahu... elalemin delisi bizmiyiz. biz zaten gerektiği kadar gerektiği şekilde yardımlarımızı yapıyoruz. sizin Peşmergeye Barzaniye lafınız yok iyi biz şamar oğlanıyız. ulam Ortadoğuya tek başına biz sahip çıkıyoruz hala da vıdı vıdı yapıyorsunuz ya...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi