Dışişleri'nden yaralı Gazzelilerle ilgili açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye tedavi için getirilen yaralı Gazzeliler'e ilişkin açıklama yaptı.

Dışişleri'nden yaralı Gazzelilerle ilgili açıklama
Dışişleri'nden yaralı Gazzelilerle ilgili açıklama
GİRİŞ 18.08.2014 19:06 GÜNCELLEME 18.08.2014 19:06

Açıklamada, Gazzeli 25 yaralının 23'ünün tedavisine devam edildiği, bir hastanın taburcu edildiği belirtilerek Abdallah Gamal Abd Raboh'ın hayatını kaybettiği açıklandı.

Hayatını kaybeden Abdallah Gamal Abd Raboh'ın cenazesinin Gazze'ye nakli için gerekli girişimlerin başlatıldığı vurgulanarak, "Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Abdallah Gamal Abd Raboh tüm müdahalelere rağmen bugün saat 13.50'de maalesef hayatını kaybetmiştir. Vefat eden Abdallah Gamal Abd Raboh'ın cenazesi ve refakatçisinin Gazze'ye nakli için gerekli girişimler başlatılmıştır" denildi.

Açıklamada bir kişinin taburcu edildiği belirtilerek, "Yoğun diplomatik çalışmalar neticesinde Gazze'den ülkemize getirilen toplam 25 yaralının 23'ünün tedavisine devam edilmektedir. İstanbul Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi tamamlanan yaralılardan 1'i taburcu edilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada Abdallah Gamal Abd Raboh'un hayatını kaybetiği bilgisi paylaşılarak, "Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Abdallah Gamal Abd Raboh tüm müdahalelere rağmen bugün saat 13.50'de maalesef hayatını kaybetmiştir" denildi. 

Dışişleri Bakanlığı, yaralı Gazzelilerin son durumuna ilişkin, "Ankara Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 16 yaralı bulunmaktadır. Yaralılardan 8'i ameliyat edilmiş, 7'sinin rutin takibi devam etmekte, 1'i ise yoğun bakım ünitesinde tedavi görmektedir. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2 yaralının tedavisi devam etmektedir. İstanbul Pendik eğitim ve Araştırma Hastanesindeki 2 yaralının rutin tedavileri ise sürmektedir. Vefat eden Abdallah Gamal Abd Raboh'ın cenazesi ve refakatçisinin Gazze'ye nakli için gerekli girişimler başlatılmıştır" bilgisine yer verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...