TBMM'den Almanya'ya tepki

Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Çiğdem Münevver Ökten dinlemeye iddialarıyla ilgili konuştu.

TBMM'den Almanya'ya tepki
TBMM'den Almanya'ya tepki
GİRİŞ 19.08.2014 12:53 GÜNCELLEME 19.08.2014 12:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Çiğdem Münevver Ökten, Alman istihbaratının Türkiye'yi dinlediği iddialarında doğruluk payı olması halinde, Almanya bakımından açıklanması gereken vahim bir durum bulunduğunu belirterek, "Dostlar ve müttefikler arasında karşılıklı güven ve saygının esas olması gereken bir ortamda bu tür uygulamalar hiçbir şekilde kabul edilemez" dedi.

AK Parti Dışilişkiler Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten, AK Parti Mersin Milletvekili Ökten, Alman istihbaratının Türkiye'yi dinlediği iddialarına ilişkin AA muhabirinin sorunu cevaplandırdı.

"DOSTLUK VE MÜTTEFİKLİKLE BAĞDAŞMAZ"

Ökten, Türkiye ile Almanya arasında tarihi derinliğe sahip dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu uygulamanın, uluslararası güvenliği ve istikrarı tehdit eden gerçek sınamalarla ortak mücadelelerine de zarar vereceğinin bilinmesini istedi.

ÖNEMLİ BİR YAZI GÖNDERDİK

Alman basınında yer alan iddialar konusunda Almanya makamlarının resmi ve tatminkar bir açıklama sunması, iddialar doğru ise bu faaliyetlerin derhal sona erdirilmesinin beklendiğini vurgulayan Ökten, "Bu konudaki görüş ve beklentilerimiz, Dışişleri Bakanlığımıza çağrılan Almanya Büyükelçisi'ne de kuvvetle vurgulanmıştır ve mevkidaşım Sayın Münteferinge de bu durumun hassasiyetini ve önemini belirten bir yazı gönderdik" dedi.

YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu ve CHPnin bilgisi varmış bu dinlemeden !. bende %100 inanıyorum, kendi ağızlarıyla söylemişlerdi Erdoğan gitsinde isterse Türkiye batsın diye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!