Ankara: Uçuş izni verilmediği doğru değil

Dışişleri Bakanlığı ve askeri kaynaklar Alman uçağının İncirlik'e inmesine izin vermediğini öne süren haberin doğru olmadığını bildirdi.

Ankara: Uçuş izni verilmediği doğru değil
Ankara: Uçuş izni verilmediği doğru değil
GİRİŞ 20.08.2014 14:48 GÜNCELLEME 20.08.2014 14:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dışişleri kaynakları, “15-18 Ağustos tarihleri arasında Erbil’e yardım götüren 8 ayrı Alman uçağına iniş ve geçiş izni verildi. Almanya’dan 3 uçak için daha izin talebi var, bunlar da havacılık kurallarına uygun olarak sıraya konuldu. Bu nedenle Türkiye’nin insani yardım amaçlı uçuş yapacak Alman uçaklarına izin vermediği haberi tamamen gerçek dışı. İzlenimimize göre bu haberi Almanya’nın Sesi de bir başka ajanstan almış. Almanya’nın Sesi’ne de durum bildirildi” dediler.
 

"İPTAL EDİLMEDİ, GEÇ DE OLSA YAPILACAK"
Alman Hava Kuvvetleri sözcüsü ise konuyla ilgili Hürriyet’e şu bilgiyi verdi:

“Normal olarak bu tür uçuşlarda 24 saat önceden bilgi veriyor ve uçuş izni istiyoruz. 24 saat içinde de izin geliyor. Türkiye, bizden ek belge istedi. Bu nedenle uçuş gecikti. Ama uçuş iptal edilmedi, sadece birkaç saatliğine ya da bir günlüğüne gecikmiş olacak. Ama uçuş yapılacak.”

HANGİ EK BELGE
Nasıl bir ek belge istendiği hakkında bilgi vermeyen sözcü, bunun bir ‘dram’ ya da büyük bir kaza olmadığını belirtti ve “Bu tür şeyler zaman zaman olur” dedi. “Almanya, Türkiye’yi dinlediği için böyle bir tavırla karşılaşmış olabilir mi?” sorusuna da, “Biz Hava Kuvvetleri olarak bu tür spekülasyonlara girmiyoruz” yanıtını verdi.

YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    PKKya silah taşıyormu diye kontrol ediliyormi bu uçaklar ?. gereğini yapın ve kontrol edin lütfen !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak