Dışişleri'nden o habere yalanlama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Alman basınında yer alan haberleri yalanladı.

Dışişleri'nden o habere yalanlama
Dışişleri'nden o habere yalanlama
GİRİŞ 20.08.2014 18:29 GÜNCELLEME 20.08.2014 18:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Kuzey Irak'taki mevcut durum çerçevesinde bölgeye insani yardım taşıyan uçakların Türkiye'nin hava sahasından geçişleri ve havaalanlarına iniş/kalkışları için yapılan başvuruların hızla ve olumlu yanıtlandığını ve gerekli izinlerin verildiğini belirterek, "Almanya kaynaklı olarak basında yer alan Alman uçaklarına izin verilmediği yönündeki haberler gerçekleri yansıtmamaktadır" dedi.

Bilgiç, Almanya askeri nakliye uçağının İncirlik meydanını kullanmasına izin verilmediği yönünde Alman basınında yer alan iddialara ilişkin soruya verdiği cevapta, "iddiaların gerçekleri yansıtmadığını" belirtti.

Bu tür kasıtlı ve asılsız haberlerin, bölgede barış, güvenlik ve istikrarın sağlanması çabalarına zarar verdiğini vurgulayan Bilgiç, "Türkiye, bölgeye sağladığı kapsamlı insani yardımların yanı sıra uluslararası toplumun da insani yardım sevkini kolaylaştırıcı işbirliğini kararlılıkla sürdürecektir" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • GeceYarisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Guclu Turkiye . Neresi guclu ? Kapatilan pkk yollarini acamayan Turkiye ? Yahu Almanlar 5 yildir dinlemisler ve adamlar itiraf etmese haberimiz olmayacak :))))) Ayrica kendi ulkesine yerlestirdigi Avrupa'nin patriot fuzelerini ve onlarin Alman askerlerine kucak acan "guclu Turkiye" :)))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ateşkes anlaşması için "Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünü istiyor" iddiası
Alçakça anlaşmayı duyurdu!