İran'dan Davutoğlu için açıklama geldi

İran Dışişleri Bakanı: Davutoğlu çok rahat diyalog kurabildiğim biri.

İran'dan Davutoğlu için açıklama geldi
İran'dan Davutoğlu için açıklama geldi
GİRİŞ 22.08.2014 17:22 GÜNCELLEME 22.08.2014 17:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanı Muhammed , başbakanlığa aday gösterilen Ahmet Davutoğlu'nu "çok rahat diyalog kurup konuşabildiği biri" olarak değerlendirdi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif'e devlet televizyonunun beşinci kanalında katıldığı bir programda, "Sizi neden Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile kıyaslıyorlar?" sorusu yöneltildi.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA'nın haberine göre, Zarif soruya yanıt olarak, "Ben ve Sayın Davutoğlu'nun hem bilimsel çalışma alanı ve hem icraat alanı uluslararası ilişkiler üzerinde olmuştur. İkimizde bu alanda ders vermişiz ve kitabımız olmuştur. Diğer taraftan yaş farkımız da birkaç aydan fazla değil. Belki bu sebeplerden dolayı bizi birbirimizle kıyaslıyorlar" cevabını verdi.

Çarşamba akşamı yayınlanan programda, Zarif, diğer ülke dışişleri bakanları ile kıyaslandığında Davutoğlu'nu "çok rahat diyalog kurup konuşabildiği biri" olarak değerlendirdi.

YORUMLAR 6
  • serkan demirel 9 yıl önce Şikayet Et
    Şu yorumları okudukça Türk milletiyle ne kadar gurur duysak azdır. İster muhalif olsun ister iktidar yanlısı artık tüm gençliğin dış politika hakkında bir fikrinin olması ülkemiz için çok önemli bir şey çocukken avrupaya biri gidip geldiğinde sanki ona astronot muammelesi yapardık bırakın yurtdışını istanbulda yaşayan biri köyüne ziyarete gittiğindede bu böyleydi nereden nereye kendi kabuğuna sığmıyor Türk milleti beni sokmayan yılan bin yaşasın devri bitti bu ülkede artık aslında bu bizim olmamız gereken bir hal çünkü bu millet dünyaya hükmetmiş yüzlerce yıl nasıl oldu biz 70-80 sene dünyanın gerisinde kaldık anlayamadığım husus bu ne uyutmuşlar bizi be arkadaş ama gençlik uyumuyor okuyor eğitimli cesur bir nesil geliyor Rabbime şükürler olsun
    Cevapla
  • yusuf kenan 9 yıl önce Şikayet Et
    kemal tancalı >> Acemler bizim yanlızca dostumuz ve kardeşimizdir - Müslümandan rahatsız olunmaz - ABD-İngiltere formaliteden de olsa tebrik etmiyor mu? - Sahi bu cemaat neden sadece İran dan rahatsız. Emin olun çok saçma düşünüyorsunuz. Bu cemaat İranı sevmez çünkü, ayrımcılık yapar, Aceme olmadık laflar eder. Eder de mesela katliam yapan yahudiyse, amerikansa, fransızsa onlara sesini çıkarmaz. Türkiye cumhuriyetinin en büyü düşmanı siyonizmdir, İngilteredir. Efendim İran şöylede böylede. Evet doğruluk payı var ama çoğu yalan kardeşim yalan. Emin ol şu yukarda saydıklarımın binde biri kadar bu ülkeye zararları yok. Hz. Mehdi geldiğinde şialık sünnilik diye bir şey kalmayacak, sadece İslam kalacak, o zaman nasıl bakacaksınız bu Müslüman Acemlerin yüzüne? Onlar anlamasalar da onlara karşı yapılan en küçük bir saldırı bize yapılmış demektir. keşke bunu anlayabilseler. keşke şu mezhepçilikten vazgeçip sadece İslamcı olsalar. keşke bu tavırlarının İslam düşmanlarının ekmeğine yağ sürmek olduğunu görseler. Bunlar da olacak bir, ne zaman olacak biliyor musunuz? Siz onları kardeşler olarak görüp onları benimsediğiniz de bu gerçekleşecek. Gerçekten kucaklayıcı olmak, sevebilmek çok önemli.
    Cevapla
  • emre başaran 9 yıl önce Şikayet Et
    emre. İran Dışışleri bakanı en kolay anlaştığım diyorsa 10 defa düşünmek gerek.. iranla ne zaman iyi olduk hatırlamıyorum
    Cevapla
  • Muhammedi 9 yıl önce Şikayet Et
    kemal tancalı. çatlasanız da patlasanız da cürmünüz kadar yer yakarsınız cemaatin oyu belli oyunuz kadar konuşun
    Cevapla
  • aydınvatandas 9 yıl önce Şikayet Et
    şaşırmadık. ikinci evimizin bakanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!