Irak'tan Türkiye'ye teşekkür

Irak Meclis Başkan Yardımcısı Aram Şeyh Muhammed, Iraklı sığınmacılara yaptığı insani yardımdan dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Irak'tan Türkiye'ye teşekkür
Irak'tan Türkiye'ye teşekkür
GİRİŞ 01.09.2014 01:22 GÜNCELLEME 01.09.2014 01:22

Irak Meclisi Başkan Yardımcısı Muhammed'in basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı'yı kabul eden Muhammed, Irak'ın kuzeyindeki sığınmacı ailelere sunduğu acil insani yardımdan dolayı Türkiye hükümetine teşekkür etti.

İkili ilişkilerin devam etmesinin önemine vurgu yapan Muhammed, görüşmede Irak'taki son gelişmelerle ulusal ortaklık ve uzlaşı ilkesi çerçevesinde hükümetin kurulmasını hızlandırmak için harcanan çabaların ele alındığı kaydetti.

Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam da daha önce yaptığı açıklamada, insani krizin çıktığı ilk günden bu yana Türkiye'nin yardımlarıyla Irak halkının yanında olduğunu, ayrım yapmadan Türkmen, Kürt ve Arap ailelere yardım elini uzattığını belirtmişti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD terör örgütü öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!