Erdoğan'ın hayallerinı yıktığı ülke!

Kıbrıs Rum yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk yurt dışı gezisini gerçekleştirdiği KKTC’deki açıklamalarından rahatsız oldu.

Erdoğan'ın hayallerinı yıktığı ülke!
Erdoğan'ın hayallerinı yıktığı ülke!
GİRİŞ 02.09.2014 23:59 GÜNCELLEME 03.09.2014 07:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kıbrıs Rum yönetimi'nden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk yurt dışı gezisini gerçekleştirdiği KKTC’deki açıklamalarına "Rahatsız olduk!" tepkisi geldi.

RUM HÜKÜMET SÖZCÜSÜNDEN ERDOĞAN'A YANIT

Erdoğan’ın ilk yurt dışı gezisini yaptığı KKTC'de "Arzumuz şudur; özellikle garantör ülkeler olarak Türkiye nasıl görevini yapıyorsa aynı şekilde Yunanistan'ın da bu görevini yapmasıdır. Eğer bu görevler yerine getirilirse inanıyorum ki çok kısa bir zamanda Kıbrıs sorunu hal yoluna girmiş olur." şeklindeki ifadesinde yer alan "garantör ülkelerden Yunanistan’ın da aktif bir şekilde sürece katılması çağrısı"na, Rum hükümet sözcüsü Nikos Hristodulidis, “Türkiye’nin Kıbrıs’a karşı sorumlulukları ile Yunanistan’ı eşitlemesi kabul edilemez” cevabını verdi.

Yazılı açıklama yapan Rum sözcü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her zaman dile getirdiği cümleler kurduğunu belirterek, Kıbrıs sorununun çözümü için öne sürdüğü taleplerin BM kararlarına aykırı olduğunu söyledi.

RUM MEDYASI ERDOĞAN'IN ZİYARETİNİ "HAYAL KIRIKLIĞI" OLARAK GÖRDÜ

Rum medyası ise manşetlerinden verdiği haberlerde Erdoğan’ın ziyaretinin Rum yönetimi için büyük hayal kırıklığına yol açtığını yazdı. Fileleftheros gazetesi, “Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmesine yatırım yapan tüm kesimlere acil iniş yaptırdı” yorumunu yaptı ve Rum lider Anastasiadis’in Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos aracılığıyla gönderdiği mektubu almadığını söylemesinin alaycı bir üslup olduğunu ileri sürdü. Gazete ayrıca, Erdoğan’ın Kıbrıs’ta iki devletli bir çözüm istediğini savundu.

Simerini gazetesi manşetinden Erdoğan’ın Ada’da iki devlet ve Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz kaynaklarının yarısını istediğini, ayrıca Rum liderin gönderdiği mektubu da kaybettiğini öne sürdü.

Erdoğan’ın açıklamalarına geniş yer ayıran Politis gazetesi ise Türkiye’den KKTC’ye deniz altından askılı boru sistemiyle gelecek suyla bağlantılı elektrik de getirerek Ada’nın tümünü rehin alacağını yazdı.

ATİNA DA TEPKİLİ

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Konstandinos Kutras da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC'yi ziyaretinin "yasa dışı" olduğunu iddia ederek, burada yaptığı açıklamaların hayal kırıklığına sebep olduğunu savundu.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kutras'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyareti sırasında yaptığı açıklamalara ilişkin yanıtına yer verildi. Açıklamada Kutras, Erdoğan'ın ziyarette "saldırgan politikadaki ısrarı teyit eden" ve "hayal kırıklığına uğratan" beyanatlarda bulunduğunu iddia etti.

Kutras, Türkiye'nin Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili müzakereleri kolaylaştırmak istemesi halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarına uyarak Rum kesiminin "münhasır ekonomik bölgesi ve kıta sahanlığında yasa dışı hareketlere son vermesi gerektiğini" öne sürdü.

YORUMLAR 5
  • güven doğru 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye cumhurbaşkanının KKTC ni. ziyareti yasaldır.Zira;bir devletin,tanıdığı bir devleti ziyareti yasaldır.Türkiye Cumhuriyeti;KKTC ni tanımaktadır.Dolayısıyla;Türkiye Cumhuriyetinin tanıdığı KKTC devletini,Türkiye Cumhuriyetinin cumhurbaşkanının ziyaret etmesi doğal olarak ve elbetteki yasaldır.
    Cevapla
  • pasa kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Rumlarin yaptiklari aciklama . tipki chp kilictaroglunuki gibi mantik yok . nedemek istediklerini kendileride anlamamislar.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Diz Çök YUNAN GAVURU! İmparatorunuza söyleyin. Şimdiki Osmanlı Padişahı öncekilere benzemez. Benim gücümün ulaştığı yerlere, sizin imparatorunuzun hayalleri bile ulaşamaz.Fatih Sultan Mehmet Han!. Yunanistan,a Recep Tayyip Erdoğan gitmeden rüzgarı gitmiş anlaşılan. Osmanlının ayak seslerini duyuyorum Ey Yunanistan bir gün ecdadımın yaptırdığı o muazzam CAMİLERDE EZANLAR OKUNUNCA sabah namazlarında EZAN SESİNİ DUYDUĞUNDA ARKASINA BAKMADAN KAÇAN İBLİSLER GİBİ halinizi görmek hayal değil gerçek kadar yakın artık.
    Cevapla
  • AHMET YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru yodayız. Devam edin rumlar İsrail abd ab karşı ise eğer doğru yoldayız demektir yolunuz açık olsun biz oylarımızla güç vermeğe devam edeceğiz
    Cevapla
  • mohikan 9 yıl önce Şikayet Et
    sırada. sırada azarbaycan olmalı, ilk ilişkiler ve ziyaretler kerdeşlerden başlamalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi