Erdoğan'dan Azerbaycan öncesi açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi havalimanında ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 03.09.2014 00:01 GÜNCELLEME 03.09.2014 01:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Köşk'e çıktıktan sonra ikinci yurt dışı ziyaretini Azerbaycan'a yapıyor. Esenboğa Havalimanı'da açıklamalarda bulunan Erdoğan, Azerbaycan'ın Türkiye'nin kadim dostu olduğunu belirtti ve  iki ülke arasındaki ortak yatırımlara dikkat çekti. 

Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası  NATO ittifakı bünyesinde düzenlenecek Ukrayna'daki gelişmeler ve Türkiye sınırındaki gelişmelerle ilgili toplantıya değindi. 

Riga'da düzenlenecek zirveye daha önce Başbakan olarak katıldığını anlatan Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak katılacağı yeni zirvede ilgili ülkelere Türkiye'nin tavrını yeniden aktarma fırsatı bulunacağını söyledi. 

YARGININ 25 ARALIK DAVASI KARARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı binasına, aynı zamanda konutlarına Başbakanımızın taşınmasını aramızda planlamış durumdayız" dedi. 

Bir gazetecinin, "25 Aralık davasıyla ilgili takipsizlik kararı verildi. Karara ilişkin muhalefetten bazı tepkiler var. Bu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Erdoğan, "Yargı kararını verdi. Takipsizlik kararı verdi. Bu kararın ne anlama geldiğini herhalde hukuktan yakından uzaktan ilgisi olanlar varsa bunu bilirler. Takipsizlik kararına bu konuda itirazı olanlar varsa onlar da itirazını yaparlar. Olay bu kadar basittir. İtirazda da kimlerin hakkı vardır, kimlerin yoktur bunlar hukukta bellidir" cevabını verdi.

DÜŞEN F-16 UÇAĞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, konuyla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görüştüğünü anlattı. Olayı doğrulayan Erdoğan, “Evet bir F-16 iniş esnasında piste yaklaştığında çakılmış. İçerisinde bulunan tek pilot olan bayan yüzbaşı durumu önceden fark etmiş ve atlamış, kendisiyle ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Sadece düşen uçak hasar görmüş çevredeki diğer uçaklarda da bir sıkıntı yok. Genelkurmay Başkanımız olayın teknik boyutunu araştırdıktan sonra gerekli açıklamayı yapacaktır” dedi.

BU MAKAM DUYGUSALLIĞI KALDIRMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  CHP lideri Kılıçdaroğlu'yla ilgili bir soruya ise bulunduğu makamın duygusallığı kaldıramayacağını davete gelmediği takdirde bir daha davet etmeyeceğini söyledi. Meclis Başkanı'na kitapçığın fırlatılması ve bunun meşru müdafaa olarak görülmesi için ise 'teşbih hata kabul etmez' dedi ve bunun bir zihniyet meselesi olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bundan dolayı CHP'nin başındaki zatla ağız dalaşına girecek durumda değiliz.. Gelenlerle görüşmemizi yaparız. Gelmeyenler için ısrar etmek çok da doğru olmaz." dedi. Erdoğan,Hükümette bakanların görev dağılımına ilişkin de "Bize düşen hayırlı olsun" demektir. " dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • erdobay 9 yıl önce Şikayet Et
    pinto. Ben sadece şunu merak ediyorum. Bu F16 denen uçaklar alındığı tarihten itibaren kaçtane düştü. Abd, ingiltere msır veya bu uçakları kullanan ülkelerde kaç tane düştü. Bence F16 uçakları sorunlu bir uçak. yada kasten sorunlu bir uçak. Çatır çatır düşüyor bu uçaklar
    Cevapla
  • Tkyrkyyldz 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayin T.c . ** Istanbulu taşıtlar degıl ınsanlar sevıyor **--- Taşıtların Istanbulu varsa ınsanlarında Istanbulu olmalı artık ---.Ogünün tarıhınde düşünceme takılan bır fıkrı halen süslüyoruz .. Süsleme bıtınce yıne sızın oldugunuz bır habere yorum olarak eklerız okursanız Ayyıldızın güzelı Istanbul sevınır .. Nerde olursanız olun kalben Dualarımız sızınledır.. Saygıyla
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Tatsız aşa tuz neylesin, akılsız başa söz neylesin!. Yüzyılın Lideri Recep Tayyip Erdoğan ile Dünya gurur Duyarda! Bir tek EZİK CHP,ve genel başkanı KEMAL KILIÇDAROĞLU beğenmez ne hikmetse!
    Cevapla
  • Ruhi Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    HALA ANLAMAYANLAR VAR SANIRIM. Sayın Erdoğan Halkın seçtiği bir başkan artık. Gerçek bir CumhurBaşkanı dır. Hala başbakan gibi konuşmamalı evet daha da ciddi ve daha sert olmalı Zaten gördüğünüz gibi onun sert tavırları bu milleti aşağılayanlaradır. Bunu bilmeyenler var hala. Çünkü bunu bilmek istemeyenler onu çekemeyenler bu milleti çekemeyenler ve hazımsızlar. Mecliste eline geçeni fırlatacak bir muhalefete iyi bile davranıyor Tersine övgü yapmaları gerekir. O yinede alttan alıyor yinede onlar gibi davranmıyor. Ölmüş annesine küfür edenlere bunlar az bile
    Cevapla
  • Halid Dazkiri 9 yıl önce Şikayet Et
    kevser86. kendisi alisalagelmis cumhurbaskanlarindan degildir. kendisi halk tarafindan ilk turda secilmis ve secilirken de tarafsiz olmayacagini altini cizerek belirtmis bir cumhurbaskanidir. halk tarafindan secildigi icin yetkilerini en son sinirina kadar kullanir. eger muhalefet kendisine efelik taslarsa ayari yer. davete gelmezse bir daha davet etmeyiz demis cok da guzel demis. kreste degiliz, mizikcilik chp icinde etkin bir politika araci olabilir ama t.c. devleti ciddi bir olusumdur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...