Libya Büyükelçisi: Görevimin başındayım

Libya'nın Ankara Büyükelçisi Abdurrezak Muhtar, ülkesine geri döndüğü iddialarının asılsız olduğunu belirterek, "Görevimin başındayım" dedi.

Libya Büyükelçisi: Görevimin başındayım
Libya Büyükelçisi: Görevimin başındayım
GİRİŞ 03.09.2014 19:59 GÜNCELLEME 03.09.2014 19:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Arap basınında dün çıkan iddiaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Libya Meclisi’nin Tobruk’ta toplanmasını kabul etmek mümkün değil" sözleri Libya yönetiminde rahatsızlık yarattı. Libya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da kullanılan ifadelerin Libya’nın içişlerine karışmak olduğu belirtilmişti.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç ise dün yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın samimiyetinden ve kardeş Libya halkına yönelik duygularından şüphe edilmesi ve sözlerinin çarpıtılıp sorgulanmaya yeltenilmesi en hafif tabiriyle haksızlıktır ve kabul edilemez" açıklaması yapmıştı.

Söz konusu haberler üzerine AA muhabirine konuşan Büyükelçi Muhtar, görevinin başında olduğunu belirterek, "İki ülke arasındaki ilişkiler en iyi seviyede seyrediyor, böyle de devam edecek. Çok sayıda hastamız bugün Türk hastanelerinde tedavi görüyor. Öğrencilerimiz eğitim için buraya geliyor. Bunlar da iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu gösteriyor" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ruhi Soylu 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın büyük elçim risk almayın. Büyük elçimizden beklentim risk almaması, ikinci bir musul konsolosluğu krizini istemiyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor