Arınç'tan Malezya'ya resepsiyonda taziye

Malezya'nın 57. bağımsızlık yılı ve silahlı kuvvetler günü resepsiyonuna katılan Başbakan Yardımcısı taziye mesajında bulundu.

Arınç'tan Malezya'ya resepsiyonda taziye
Arınç'tan Malezya'ya resepsiyonda taziye
GİRİŞ 09.09.2014 22:42 GÜNCELLEME 09.09.2014 22:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kaybolan ve düşürülen Malezya uçaklarıyla ilgili, “Yaşadığınız acı ve üzüntüyü Türk milleti adına yürekten paylaştığımızı ifade ediyorum” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Malezya'nın 57. Milli Günü ve Malezya Silahlı Kuvvetleri'nin 81. yıldönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyona katıldı. Ankara JW Marriott Otel'de düzenlenen resepsiyonda konuşma yapan Arınç, Türkiye ile Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50. yılı olduğunu belirtti. İki ülke arasındaki karşılıklı üst düzey ziyaretlerin önemine değinen Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ocak ayında Malezya'ya gerçekleştirdikleri resmi ziyarette, kendilerine karşı gösterilen konukseverliği memnuniyetle hatırladığını dile getirdi.

İki ülke arasındaki ticari ilişkiler hakkında bilgi veren Arınç, “Türkiye ve Malezya toplamda 100 milyonun üzerinde bir nüfusa, 1 milyon kilometrekare yüzölçümüne, 1 trilyon doları aşan gayrisafi yurtiçi hasılaya ve 775 milyar Dolar’dan daha fazla ticaret hacmine sahip iki ülkedir. 2013 yılı ticaret hacmimiz 2 milyar Dolar’a yakındır. Son 5 yılda firmalar tarafından Malezya'dan Türkiye'ye 500 milyon Dolar’ın üzerinde, Türkiye'den Malezya'ya ise 300 milyon Dolar’dan daha fazla yatırım gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.
Başbakan Yardımcısı Arınç, kaybolan ve düşürülen Malezya uçaklarıyla ilgili, “Yaşadığınız acı ve üzüntüyü Türk milleti adına yürekten paylaştığımızı ifade ediyorum” diye konuştu. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!