İran'dan ABD'ye IŞİD mesajı: Hazırız!

ABD, Irak'ta IŞİD'e karşı gerçekleştireceği hava operasyonları için İncirlik Üssü yerine Erbil hava alanını kullanacak.

İran'dan ABD'ye IŞİD mesajı: Hazırız!
İran'dan ABD'ye IŞİD mesajı: Hazırız!
GİRİŞ 12.09.2014 08:04 GÜNCELLEME 12.09.2014 08:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama'nın açıkladığı IŞİD'le mücadele stratejisinin ayrıntıları belli oldu. Buna göre, ABD'nin IŞİD'de karşı yürüteceği hava operasyonlarda İncirlik üssü kullanılmayacak. Hava operasyonlarında İncirlik'in yerini Erbil havaalanı alacak. Kara operasyonlarında da ağırlıklı olarak Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'ne bağlı peşmerge güçlerinin kullanılacağı bildirildi.

ABD İLE İRAN AYNI MASADA

Bu arada, ABD ve İran'ın istihbarat kurumları dün sürpriz bir şekilde Bağdat'da bir araya geldi. İranlı yetkililer görüşmede, 'IŞİD'e karşı savaşta kara unsurlarımızı aktif olarak görevlendirebiliriz' mesajını verirken, bu mesaja temkinli yaklaşan ABD'lilerin 'Aktif desteğiniz bölgesel bir savaşın başlangıcı olur. Yerel unsurların ikna etmeniz yeterli' cevabını verdikleri öğrenildi. Ancak İranlı istihbarat görevlilerinin ABD'nin mesajını Şii unsurlara aktif siyasi ve silah desteği olarak yorumladığı ve 2 günden buyana Şii milis güçlerine koordinasyon ve silah desteği sunduğu kaydedildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 7
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Esed’i destekçisi Rusya ile birlikte IŞİD’e operasyona karşı çıkıyormuş! Ufak atta civcivler yesin. Ülkemize ve rehinelerimize ihanet edercesine Türkiye’yi de bu listeye dahil etmiş utanmadan.. Güya birbirine düşman olan ABD ile İran’ın IŞİD bahanesiyle Sünnileri yok edilmesi ve Ortadoğu’nun karıştırılması için nasıl da düşmanlıklarını unutuverdikleri gerçeğini gözlerine sokulsa bile görmekten acizler var demek ki. Bu kişiler sıkıyorsa gitsinler ABD’nin yanında kendileri savaşsın IŞİD’e karşı, askerimizi alet etmesinler.
    Cevapla
  • YILMAZ BABUTCU 9 yıl önce Şikayet Et
    ..İRAN. ..iran bu sefer açıktan aslında bir amerikan dostu olduğunu göstermiştir,esasında iran ın israil ilede bir sorunu yoktur arasıra hırlaşmaları iç dengeler için yapılan roller, parelelcilerde bunu çok iyi bilir aslında onların kullandıkları taktiklerde irancıların kine benzer, pareleldir yani
    Cevapla
  • ömer deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    LİSTE. İŞİD'e operasyon yapılmasına karşı çıkanlar listesi: Rusya, Esad ve Türkiye. Yani bildiğimiz olağan şüpheliler.
    Cevapla
  • arif kara 9 yıl önce Şikayet Et
    yavaş. iran abd, yavaş olun, islama karşı yıllarda beri gizli müttefik olduğunuz, kavganızın numara olduğu ortaya çıkacak.
    Cevapla
  • Türk Turan birligi 9 yıl önce Şikayet Et
    iran amerika israil bati aslinda dost´dur. yillarca savas bahanesi yapiyorlar ben hep diyom iran amerika israil almanya fransa ingiltere bublar hepsi dost ülkedir ve hedefleri türkiye...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı