ABD ile 3 konuda anlaşma sağlandı

John Kerry, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok kritik bir görüşme yaptı.

ABD ile 3 konuda anlaşma sağlandı
ABD ile 3 konuda anlaşma sağlandı
GİRİŞ 13.09.2014 03:37 GÜNCELLEME 13.09.2014 03:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

IŞİD terörünün nasıl bitirileceği ve Türkiye’nin çekirdek koalisyona nasıl destek vereceğiyle ilgili Kerry ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılan 2.5 saatlik görüşmede 3 konuda mutabakat çıktı.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel’den 4 gün sonra ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de Ankara’ya geldi. Kerry’nin Ankara’daki önemli duraklarının başında Çankaya Köşkü vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kerry’yi saat 15.00’te Çankaya Köşkü’nde karşıladı. 2.5 saatlik görüşmeye; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın katıldı.

Erdoğan, Kerry’yi İngilizce ''Welcome'' (Hoş geldin) diyerek karşıladı. Kerry, ''Sizi görmek ne güzel'' karşılığını verdi. ABD’nin maslahatgüzar olak görevlendirdiği Ross Wilson da Erdoğan’a Türkçe, ''Sayın Cumhurbaşkanı, nasılsınız?'' diye hitap etti. Erdoğan, ABD’li heyete ''Sizleri burada ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek isterim'' dedi.

Görüşmede Bakan Çavuşoğlu’nun önündeki kırmızı dosya dikkat çekti. Kerry, daha sonra Başbakanlık merkez binasında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Görüşme 15 dakika sürdü.

'ORTAK MÜCADELE' VURGUSU 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede; Türkiye ve ABD’nin bölgedeki tüm terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de ortak mücadele edecekleri vurgulandı.

ÜÇ KONUDA MUTABIK KALINDI

Türkiye ve ABD’nin bu çerçevede istihbarat paylaşımına, Suriye muhalefetine lojistik destek ve insani yardıma devam etmeleri konularının da bir kez daha teyit edildiği belirtildi. Türkiye’nin çekincesi olarak, IŞİD’le mücadelede bazı gruplara verilecek silah desteğinin Türkiye’ye karşı tehdit oluşturmaması gerektiği üzerinde duruldu.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 6
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Demokrat,ıma dokunma ! İslamiyet Avrupa'dan Gelse Müslüman Olacaksınız, Necip Fazıl Kısakürek !. Yeni Tam Bağımsız Büyük ve Güçlü Türkiye,nin Politikasına İnanmayan Adamın Kanından Şüphe Ederim.Bugün ağla çocuğum, yarın ağlayamazsın! Şimdi anladığını sonra anlayamazsın, Necip Fazıl Kısakürek!
    Cevapla
  • demokrat 9 yıl önce Şikayet Et
    eli boş dönmüşmüş. yahu eli nasıl dolu dönecek Türkiyenin politikası mı var da birşeyler verecek ya da vermeyecek. biz sadece izler ona buna laf söyleriz. Türk rehineler bu ülkenin namusudur ve Türkiye daha dibindeki yere bile operasyon yapacak irade sahibi değildir. ne gücünden ne iradesinden bahsediyorsunuz?
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    ümit silme. sen unutmuş olabilirsin,ancak devlet unutmaz! Muhakkak görevlendirilmiş bir ekip işi takip ediyordur..bağıara bağıra yapacak değil ya!IŞİD'i vurmuyorsak var nedeni elbet..Sırtında yumurta küfesi olmayanşların nara atması kadar kolay bir şey yok!
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    77.Milyon Şahlanma Zamanı.Fişini Çektiğimiz Avrupa, İsrail, İngiltere ve Haçlılar Herşeyin Farkındalar!. Bizim Kim Olduğumuzu ROMALILAR unutmuş galiba !Türkiye,yi içerden yıkamayan ve RECEP TAYYİP ERDOĞANI durduramayan İNGİLİZ YAHUDİ İTTİFAKI VE HAÇLILAR son şansları İŞİDİ kullanarak HALİFELİĞİN İSTANBULA GELMESİNİ önlemek için kullandığı son silahıdır! İngiliz Yahudi İttifakı ve Haçlılar siyaseti bulaşıcı bir veba gibi olup ORTA DOĞU ve AFRİKA komple yok olsa bile umrunda değildir, onlar kimseye acımazlar kendi çıkarlarına bakarlar.
    Cevapla
  • yykucuk 9 yıl önce Şikayet Et
    Kerry de eli boş dönüyor.. Bu mutabakat zaten vardı, gelipte reflesh etmenin ne anlamı var? Sonuç, Kerry avucunu yaladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası