Erdoğan: Haklı olduğumuz ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ve Suriye konusunda haklılığımız ortaya çıktı, dedi ve ekledi: Haklı olmamız birşey ifade etmiyor.

Erdoğan: Haklı olduğumuz ortaya çıktı
Erdoğan: Haklı olduğumuz ortaya çıktı
GİRİŞ 14.09.2014 08:30 GÜNCELLEME 14.09.2014 08:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı Gazete ve Televizyonların Genel Yayın Yönetmenleri ile Beylerbeyi Sarayı’nda kahvaltıda buluştu. Gündeme ilişkin konuların görüşüldüğü toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin sorularını cevapladı.

Çözüm süreci

Çözüm süreci ile ilgili gelinen son durumu özetleyen Erdoğan, Başbakanlığı döneminde atılan adımları yeniden hatırlatırken, 5 maddelik düzenlemenin sürece katkısını ifade etti. Çözüm sürecine sadece hükümetin değil, muhalefet, ilgili kurumlar ve STK’ların da sahip çıkmasınının önemine değinen Cumhurbaşkanı terörün ülkemize çok şey kaybettirdiğini belirterek medyanın sürece sağduyulu yaklaşması gerektiğini ifade etti.

IŞİD ve rehineler

IŞİD’in elinde 49 konsolosluk görevlisinin rehin olması, Türkiye’nin bazı adımları rahatlıkla atmasını, hatta bazı durumlarda risk almasını başlı başına engelliyor. Bu süreç Türkiye’nin aslında daha “sabırlı” daha sistematik ve daha stratejik davranmaını gerektiren bir süreç. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu süreci çok yakından izliyor. Gerek liderlerle ikili görüşmelerinde gerek en son NATO ziyaretinde rehinelerin kurtarılması ya da en azından olumsuz bir gelişmenin yaşanmaması için kılı kırk yaran bir hassasiyet içinde olduğunu gösteriyor. Bu hassasiyet atılacak adımlara yansıdığı gibi kullanılan kelimelerle birlikte üsluba da yansıyor.

Obama’nın açıklaması

Hassasiyet ve atılacak adımlar konusunda sadece Türkiye’nin değil diğer ülkelerin de dikkat etmesi gerekiyor. Türkiye bunun farkında. O yüzden gerek Cumhurbaşkanlığı makamı gerek Başbakanlık, Obama’nın açıklamasını dikkatli bir şekilde takip etmiş, etmeye devam ediyor. 4 maddelik planın insani yardım kısmı açıklamadan önce de etkindi, açıklamadan sonra da.

Türkiye’nin rolü

Aslında Obama’nın açıklaması Türkiye’nin terörle mücadeleye bakışı ile örtüşüyor. Sorun sadece IŞİD veya Irak’ın bir bölgesi değil, bu bölgedeki tüm sorunlu alanlar - ki buna Suriye de dahil-  ve bu sorunlarla uluslararası mücadele. Bir taraftan sorunu halletmek diğer taraftan sorunu destekleyen ülkelerle de görüşmelerin sürdürülmesi gerekiyor.  Bu kapsamda Erdoğan’ın Rusya ve Çin liderleriyle bu konuyu görüşmemesi imkansız gibi görünüyor.

"HAKLILIĞIMIZ BİRŞEY İFADE ETMİYOR"

“Irak ve Suriye konusunda haklılığımız ortaya çıktı. Bir çok devlet başkanı haklı olduğumuzu bizzat söylüyor. Ama haklı olmamız birşey ifade etmiyor. Keşke bizi dinleselerdi de o kadar insan ölmeseydi” diyen Erdoğan, Rusya lideri Putin ile bu konuda daha önce görüştüklerini, önümüzdeki günlerde yeniden bir görüşme yapacağını ifade ediyor.c

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 5
  • mert tas 9 yıl önce Şikayet Et
    takan yok . biz bölgede zurnanın son deliği konumundayız kendimizi kandırmayalım istihbaratı çökmüş bütün dünya devletleri bizi dinlemiş hiç bir stratejisi olmayan bi devletiz
    Cevapla
  • tankoy oytun 9 yıl önce Şikayet Et
    esedin başı gitmeden ortadoğu düzelmez.. kökten çözün
    Cevapla
  • Yavuz Altın 9 yıl önce Şikayet Et
    YAV HE HE.... NE oldu haklı olsak ne olur... caydırıcı özelliğimiz yani gücümüz var mı???
    Cevapla
  • Ruhi Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    HAKLIYIZ AMA ALACAĞIMIZ YOK. O kadar yırtındık ve o kadar ikili görüşmelerde bulunduk Çağrılar yaptık tüm dünyaya. ''Birisi bu Esedi durdursun'' denildi. Ama kaçtılar, yüz çevirdiler. İran, Rusya ve Suud Kralı başta olmak üzere savaşa hayır yerine savaşa destek verdiler. Resmen bir iç savaş için kalkan oldular tüm dünyaya. ''Kimse karışmasın bırakın Esed katletsin'' dediler. Dışişleri bu temeaslarla içsavaşı bitirmek isterken CHP li muhaliflerde Hatay bombacısının kuruğunda randevular ayarladı ve el sıkıştı Boy boy pozlar verdiler. Rusyadan Esed'e silah satın alındı ve parası Kral Abdullah ödedi. Şimdi çıkıp kimileri Putini dahi övme gibi saçmalıklarla gün bitiriyor. Şimdi mezhep savaşlarını körükleyen bir strateji uygulanıyor... Diyebiliriz ki ; Bu savaş daha yıllarca sürecek ve ne terör ne de savaş kolay kolay bitmeyecek!
    Cevapla
  • Abdullah Altaylar 9 yıl önce Şikayet Et
    Baba ERDOĞAN. Aslan;sın allah;ım korusun seni ve halkımızı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!