Davutoğlu KKTC'de Meclis Başkanı ile görüştü

Başbakan Davutoğlu, KKTC'deki temasları çerçevesinde KKTC Meclisi Başkanı Sibel Siber'i makamında ziyaret etti.

Davutoğlu KKTC'de Meclis Başkanı ile görüştü
Davutoğlu KKTC'de Meclis Başkanı ile görüştü
GİRİŞ 16.09.2014 18:48 GÜNCELLEME 17.09.2014 06:39

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çok az ülkenin demokrasisinin KKTC'deki kadar güçlü, kurumsallaşmış ve derin bir geleneğe sahip olduğunu belirterek, "Dünyanın birçok ülkesinde bulunmayan demokratik olgunluk, KKTC'de var" dedi.

Başbakan Davutoğlu, KKTC'deki temasları çerçevesinde KKTC Meclisi Başkanı Sibel Siber'i makamında ziyaret etti. Kabulde konuşan Davutoğlu, 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin güvenoyu alır almaz, yapılacak işleri tamamlayıp ikici kabine toplantısının ardından KKTC'yi ziyaret ettiğini kaydetti.

Türkiye'de hangi hükümet göreve gelirse gelsin, hangi başbakan görev alırsa alsın ilk ziyaretini KKTC'ye yaptığına işaret eden Davutoğlu, Türkiye ve KKTC arasındaki güvenin, gönül bağının ve işbirliğinin tam olduğunu vurguladı.

Davutoğlu, yeni hükümet döneminde Kıbrıs'la doğrudan görevli bakanlarla birlikte çalışacaklarını anlatarak, çok az ülkede demokrasinin KKTC'deki kadar güçlü, kurumsallaşmış, derin bir geleneğe sahip olduğunu, dünyanın birçok ülkesinde bulunmayan demokratik olgunluğun KKTC'de olduğuna işaret etti.

KKTC Cumhuriyet Meclisi'nin hem demokrasinin kurumsallaşmasına kaynak teşkil ettiğini, hem de Kıbrıs Türk halkının güçlü iradesini yansıttığını dile getiren Davutoğlu, "bundan 50 yıl önce Meclisin bulunduğu bölge çevresinde Kıbrıs Türklerinin neredeyse gettolarda yaşadığını ancak bugün kendi hakkına, onuruna sahip çıkarak, kendi meclisinde kendi geleceğini tayin ettiğini" söyledi.

Başbakan Davutoğlu, KKTC Cumhuriyet Meclisi'nin toplumun her kesimini temsil eden siyasi partilerle tam bir demokratik görüntü oluştuğunu ifade ederek, Meclis Başkanı Siber'in KKTC cumhurbaşkanılığı seçimlerinde açıkladığı cumhurbaşkanı adaylığının da hayırlı olmasını diledi.

Davutoğlu, adil şeffaf ve demokratik güzel bir yarış içinde KKTC'nin kendi geleceğini tayin etmesini temenni ederek, "KKTC'de kim hangi göreve gelirse gelsin, hepsi bizim soydaşımız, ayrılmaz parçamızdır" diye konuştu.

KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber de Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyeti mecliste ağırlamaktan duyduğu memnununiyeti dile getirerek, Davutoğlu ve hükümetinin, başarılı bir hükümet modeli olmalarını temenni etti.

Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde de Kıbrıs'ta çözüm için aktif bir politika izlediğine dikkati çeken Siber, Davutoğlu'nun yeni görevinde de hükümetiyle çözüm siyasetini sürdüreceğine inandığını kaydetti.

Kıbrıs Türkleri'nin çözüm iradesinin her zaman yüksek olduğuna işaret eden Siber, "Kıbrıs Türkleri'nin adada hak ettiği uluslararası toplumun bir parçası olamadığını ancak çözüm iradelerinin her zaman güçlü olduğunu, çözüm için Türkiye ile birlikte çalışacaklarını" kaydetti.

Türkiye'den Kıbrıs'a gelecek suyun, barış suyu olmasını da temenni eden Siber, bu su projesinin ülkeye çok önemli katkıları sağlayacağına sözlerine ekledi.

Davutoğlu, KKTC Başbakanı Yorgancıoğlu'yla görüştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu'yla görüştü.

KKTC Başbakanlık binasında basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşme gerçekleştirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor