Davutoğlu: Böyle bir dili asla kabul edemeyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Makedonya Başbakanı ile yapılan görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu: Böyle bir dili asla kabul edemeyiz
Davutoğlu: Böyle bir dili asla kabul edemeyiz
GİRİŞ 17.09.2014 19:25 GÜNCELLEME 17.09.2014 19:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığınının ilk dış kabülünü Makedonya Başbakanı Gruevski ile yaptı. İkili görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.  

Makedonya ile Türkiye arasında sıkı dostluk ilişkisi olduğunu söyleyen Davutoğlu, mevkidaşının Türkiye'yi ziyareti sırasında 5 vilayetini de ziyaret etmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.  Davutoğlu,  Makedonya'nın Avrupa Birliği sürecini yakından takip ettiklerini ve bu süreci desteklediklerini söyledi. 

Davutoğlu,  kendisinin Makedonya ziyaretinde kendi şehirlerini gezdiği gibi hissettiğini,  konuk başbakanın Türkiye ziyaretinin de aynı şekilde olduğunu umduğunu söyledi.  Davutoğlu ayrıca Büyük İskender'in lahtinin  talepleri doğrultusunda konuk başbakana verileceğini söyledi. 

Makedonya Başbakanı Gruevski, Davutoğlu'nun ilk konuğu olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek Davutoğlu'na görevinde başarılar diledi.  Gruevski, iki ülke arasındaki ticari alanda ilişkilerin daha da geliştirilmesine yönelik görüş birliğinde olduklarını, Makedonya'nın yatırımlara açık olduğunu ve düşük maliyetlere sahip olduklarını söyledi.  Gruevski,  dünyadan birçok ülkenin Makdonya'ya yatırım için geldiğini Türkiye'den de çok sayıda yatırımcının ülkesine yatırıma geleceğine inandığını söyledi. 

KILIÇDAROĞLU'NUN MEKTUBUNA AĞIR CEVAP

Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kendisine gönderdiği söylenen mektupla ilgili kendisine böyle bir mektup gelmediğini ancak medyada yer alan ve CHP'nin internet sitesinde yer alan ifadelerin çok çirkin olduğunu belirterek CHP liderinin Cumhurbaşkanı'na yönelik ifadelerinin kabul edilebilir olmadığını söyledi. 

Bu mektubun dilinin kutuplaştırıcı ve provokatif olduğunu anlatan Davutoğlu, böyle bir uslup Türk siyasetine yakışmaz.  Bu mektup Türkiye'de Anamuhalefet liderine de yakışmaz. Bu durum kendisine yakışır ama anamuhalefet lideri olacak kişiye yakışmaz.

Mektupta ifade edilen finansal krize değinen Davutoğlu, AK Parti iktidarlarının Türkiye'yi krizlerden çıkaran hükümetler olduğunu bankaları batan bir ülkeden bu noktaya gelişte şu anda Cumhurbaşkanı olan ismin en büyük katkısı olduğunu anlattı. 

Davutoğlu: Kime neyi jurnalliyor.  Bir anamuhalefet liderinin dünyada  ekonomik dengelerin çok zor olduğu bir dönemde Türkiye'yi kimseye küçük düşürmeye hakkı yoktur. Türkiye'de kimsenin ayrıcalığı yoktur.  Türkiye'de ekonomik ve siyasi istikrarın da teminatı Türkiye Cumhuriyeti hükümetidir.  

TÜRK ESERLERİNE YÖNELİK ELEŞTİRİYE CEVAP

Makedonya Başbakanı, ülkesinde Türk eserlerine yönelik ilgilerinin sıcak olduğunu, tarihi eserlerin onarımını gerçekleştirdiklerini,  Mustafa Kemal Atatürk'ün babasının evinin inşaasının da sürdüğünü söyledi. Gruevski, bazı bölgelerde Türkçe'nin ikinci dil olarak kabul edildiğini, kendi kabinesinde bir Türk bakan bulunduğunu anlattı. 

MÜSLÜMAN KARDEŞLER ÜYELERİ TÜRKİYE'YE GELİŞİ KONUSU

Davutoğlu, Müslüman Kardeşler üyelerinin Türkiye'ye getirilmesine yönelik soruya ise Türkiye özgür ve bağımsız bir ülke olduğunu, Uluslararası arenada hakkında sakınca bulunmayan kişilerin Türkiye'ye gelebileceğini bunda bir mahzur bulunmadığını söyledi. Davutoğlu, geçmişte dünyanın çok değişik ülkelerinden Türkiye'ye insanlar geldiğini bunlardan birinin de Troçki olduğunu hatırlattı. Davutoğlu "Her müracaat kendi içinde değerlendirilir ve ona göre karar verilir" dedi. 

TAMPON BÖLGE KONUSU

Türkiye'nin çevresindeki olağanüstü şartlar dolayısıyla güvenlik toplantısı yapıldı. Yarın da Çözüm süreci toplantısını yapacağız.  Bugünkü toplantıda Cumhurbaşkanımıza yapılan toplantılarla ilgili bilgi arzedildi. Önümüzdeki günlerde ben Azerbaycan'a Cumhurbaşkanımız da New York'a gidecek.  Bu ziyaretlerde ve bundan sonra atılacak adımları ele aldık. Sınırda kurumlarımızın atması gereken adımlar konusunu ele aldık. Türkiye'nin sadece suriye-Irak değil, Ukrayna gibi heran her şarta göre atılacak adımlar konusunu ele aldık.  Türkiye Cumhuriyeti için, kendi güvenliği ve halkının güvenliği için yapılacak her türlü adımı atar ve gereken ne ise onu yapar. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Bugün bizdeki muhalefet !. İktidarı düşürme şartıyla vatanı düşürmeye bile razıdır. Necip Fazıl Kısakürek !
    Cevapla
  • Servet Kızılkaya 9 yıl önce Şikayet Et
    Naçizane.. Sayın Başbakandan ricamız bu zavallılara cevap bile vermemeleridir, alayı haşhaş komasına girmiş, ne yaptıklarını şaşırmışlar, Allah islah etsin..
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    yeter Allah aşkına yahu. sizi siyasete çekmeye çalışıyorlar anlamıyormusunuz danışmanınız dahi yokmu ne kadar ufuksuzluk şurda seçime ne kalmış sanayicin üretmiyor gümrüksüz çinden getiriyor sende kalkmış bir provakatif mektuba cevap veriyorsun yapma sayın başbakan oy verdikde yani bu kadar olmaz bu muhalefete kural koy ne sorarlarsa maximum 3 cümle ile cevap vericam 4. cümle duymuyacaksınız de bir kere nedir bu ya.!!!! icrasın laf üretme yerideğil örnek veriyorum haftada bir gün boş günümde sorun bana muhalefet hakkında gazetecilere söyle toplu konuşuruz vs de..!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir