Wilson'dan ABD medyasına sert sözler

Ross Wilson, Türk-Amerikan ilişkileri hakkında çıkan haberlere ilişkin "ABD dış politikasını yapan Amerikan basını değildir" dedi.

Wilson'dan ABD medyasına sert sözler
Wilson'dan ABD medyasına sert sözler
GİRİŞ 17.09.2014 23:40 GÜNCELLEME 18.09.2014 00:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ross Wilson, Türk-Amerikan ilişkileri hakkında uluslararası basında çıkan haberlere ilişkin "ABD dış politikasını yapan Amerikan basını değildir" dedi.

Ross Wilson, ABD Büyükelçiliği'nin yeni Kamu Diplomasisi Danışmanı Johathan Henrick ile Basın Sözcüsü Joe Wierichs'in göreve başlaması dolayısıyla verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Wilson, iki ülke arasındaki ilişkiler hakkında son dönemde uluslararası basında çıkan haberler hakkındaki bir soru üzerine, Türkiye ve ABD'nin iki müttefik olduğunu, bunun da "iki ülkenin ortak olduğu" anlamına geldiğini söyledi. Wilson, "ABD dış politikasını yapan Amerikan basını değildir" diye konuştu.

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı mücadele ve uluslararası koalisyon oluşturulması hakkındaki bir soru üzerine Wilson, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Dışişleri Bakanı John Kerry'nin geçen hafta Ankara'ya yaptığı ziyaretlerde bu konunun Türk yetkililerle ele alındığını söyledi. Wilson, Türk yetkililer hazır olana kadar kendilerinin bir yorumda bulunmayacağını belirtti. Wilson, "Bu iki ziyaret sonunda şunu söyleyebilirim: Birlikte iyi pozisyondayız, birbirimizi iyi anlıyoruz" ifadesini kullandı.

İki ülke arasındaki işbirliğini değerlendiren Wilson, "ABD ve Türkiye'deki yetkililer karşılıklı olarak nerede durduklarıyla ve ne yapılması gerektiği hakkında net bir anlayışa sahipler. Kararlar alındıkça bu süreç bizi nereye götürür, bunu göreceğiz" dedi.

Wilson, İncirlik üssünün kullanımıyla ilgili bir soru üzerine de bu tarz konuların Kerry'nin ziyareti sırasında tartışıldığını ancak bir karar alınmadığını kaydetti.

Yeni ABD Büyükelçisi John Bass'in ABD Senatosu'nda onaylanmasına ilişkin ise Wilson, Türkiye'nin önemli bir ülke olduğunu belirterek, "Buraya büyükelçi lazımdı. Zaten bu anlamda beni yollamışlardı. Eminim John Bass, burada çok iyi bir liderliğe imza atacak ve sizinle iyi ilişkiler kuracak. Kendisi çok yetkin bir insan" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • muhammet hüseyin ince 9 yıl önce Şikayet Et
    ..... Adamın gözleri DOĞRUYLA-YANLIŞI AYIRT edebilmek için küçülmüş.Eğer başka hesaplar işin içinde değilse.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje