Çavuşoğlu: Hepsi Türkiye'ye tehdit

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu bölgeye gelen her teröristin Türkiye'ye yönelik bir tehdit olduğunu biliyoruz" dedi.

Çavuşoğlu: Hepsi Türkiye'ye tehdit
Çavuşoğlu: Hepsi Türkiye'ye tehdit
GİRİŞ 18.09.2014 18:37 GÜNCELLEME 19.09.2014 06:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in Almanya Dışişleri Bakanlığında görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Çavuşoğlu, Suriye ve Irak konusunda özellikle Türkiye, Ürdün ve Lübnan'daki mültecilerin yaşam şartlarının önemine değindi.

Türkiye'deki mültecilerin herhangi bir sıkıntılarının olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, ancak Ürdün ve Lübnan'ın bu konuda desteklenmesi gerektiğini, ayrıca mültecilerin geleceği konusunda hep birlikte düşünüp karar vermelerinin önemli olduğunu kaydetti.

Suriye ve Irak'taki yabancı savaşçılar konusuna da değinen Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Özellikle Suriye ve Irak'taki yabancı savaşçılar konusunda Türkiye'ye yönelik bazı haksız ithamların olduğunu görmekten üzüntü duymaktayız. Biz bu konuda çok kararlıyız. Bu bölgeye gelen her teröristin her şeyden önce ister yabancı savaşçı, ister bölgeden olsun Türkiye'ye yönelik bir tehdit olduğunu biliyoruz çünkü Türkiye, terörle uzun yıllar mücadele etmiş ve terörden çok çekmiş bir ülkedir, terör saldırılarını maruz kalmış bir ülkedir. Bu konudaki kararlılığımız tamdır.

Özellikle yabancı savaşçılar konusunda, bu yabancı savaşçıların geldiği ülkelerle işbirliği çok önemlidir. İstihbarat paylaşımı, bilgi paylaşımı... Bu insanlar, ülkelerden ayrılmadan önce tespit edilip engellenebilirse en ideali. Engellenemezse Türkiye'ye bildirilerek Türkiye'ye girişinin engellenmesi gerekiyor ve yakalandıktan sonra sınır dışı edilmesi gerekiyor."

Türkiye'nin bugünlerde binden fazla şüpheliyi yakalayıp sınır dışı ettiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "Özellikle yabancı savaşçıların geldiği ülkelerin verdiği bilgiler doğrultusunda da bugüne kadar 6 binden fazla kişiyi, özellikle son 7 ayda 3 binden fazla kişiyi, ülkeye giriş yasağı listesine koyduk, artık Türkiye'ye giremiyorlar. Bu konudaki ortak çabalarımızı da inşallah devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ömer deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    BÖLGESİNDEKİ İNSANLARIN BAŞINA BELA OLAN TÜRKİYE. Türkiye bölgesindeki halka terör uygulayan bir devlet haline geldi. Bu gidişat akıllıca değil. Bir akılsızlığı sizden birisi yapınca alkışlamak insani değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer