Güllüce ile Faslı bakan arasında anlaşma

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Fas Çevre Bakanı Hakima el-Haite ile çevre alanında mutabakat zaptı imzaladı.

Güllüce ile Faslı bakan arasında anlaşma
Güllüce ile Faslı bakan arasında anlaşma
GİRİŞ 18.09.2014 20:40 GÜNCELLEME 18.09.2014 23:17

İkili ilişkilerin geliştirilmesi için resmi temaslarda bulunmak üzere Fas'ı ziyaret eden Güllüce, Faslı mevkidaşı Haite ile bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasında çevre alanında ilişkilerin geliştirilmesi için mutabakat zaptı imzalandı.

İmza töreninde konuşan Güllüce, özellikle Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı, Ahmet Davutoğlu'nun da başbakanlık görevine gelmesinin ardından, Fas ile ikili ilişkilere büyük önem verdiklerini ve gelişmesini istediklerini söyledi.

İmzalanan mutabakat zaptının Fas'la çevrenin ve doğal kaynakların korunması adına yapılan ilk anlaşma olduğunu belirten Güllüce, Türkiye ve Fas'ın çevrenin korunmasına büyük önem veren kültür ve değerlere sahip olduğunu vurguladı.

Güllüce, çevre konusundaki birikimlerin aktarılması, koruma yollarının geliştirilmesi için tecrübe paylaşımı, karşılıklı uzman ve akademisyenlerden oluşan heyetlerin gönderilmesi yoluyla Fas'la ilişkilerin derinleştirilmesine önem verdiğini ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye ve Fas'ın, "ekonomi ve sanayi alanındaki gelişimin, çevre ve doğal kaynakları koruyarak yapılması gerektiğinine önem verdiklerini" kaydetti.

İmza töreninde konuşan Fas Çevre Bakanı Hakima el-Haite ise Türkiye'nin birçok alanda belirgin bir gelişme kaydettiğini, uluslararası arenada ve bölgede saygın bir konuma geldiğini ve gelişmekte olan ülkeler için bir model olduğunu söyledi.

Haite, Türkiye'nin uluslararası arenada çevresel konularla ilgili zorlukların aşılması ve sürdürülebilir kalkınma için çaba gösterdiğini belirtti.

Haite, anlaşmanın, iki ülke arasında ve sahra altı Afrika ülkeleriyle üçlü işbirliği için yeni kapılar açacağı ve "yeşil ekonomi" için önemli ortaklıklar doğuracağını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!