Erdoğan: Diplomasi pazarlığı yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan konsolosluk görevlilerin kurtarılmasında diplomasi ve siyasi pazarlığın yapıldığını söyledi.

GİRİŞ 21.09.2014 13:28 GÜNCELLEME 21.09.2014 14:38
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılacak.

24 Eylül'de BM Genel Kurulu'nda konuşacağım.

49 personelimizin dönmesi ayrı bir mutluluk. Başbakanımız Sayın Davutoğlu'na, MİT Müşteşarıma ve ekibine, Genelkurmay'a teşekkür ediyorum.

Ne oldu da IŞİD görevlileri serbest bıraktı söylentileri;

Maddi bir pazarlıktan bahsediyorlarsa söz konusu değil. Diplomasi siyasi pazarlık tabi ki söz konusu oldu. Yapılan ince çalışmalarla arkadaşlarımız ailelerinize kavuştu.

Bundan sonra IŞİD ile mücadele ayrı bir konu, Başbakan ile de konuştum, nasıl bir tavır alırız ABD'den döndükten sonra duruşumuzu açıklamamız lazım. 

OPERASYONUN TAMAMI MİLLİDİR

Kurtarma operasyonu tamamı ile millidir. Bölgede bazı teknik istihbarat işlemleri farklı ülkeler tarafından yürütülmektedir. Ancak bu istihbaratın doğasında vardır. Söz konusu operasyonu sadece MİT yürütmüş ve başarıya ulaşmıştır.

Tampon bölge oluşturulması NATO'da sıkça konuşuldu ben de gündeme getirdim, Obama ile de görüştüm. Gerekli çalışmalarımızı yürütüyoruz. 

ERDOĞAN ABD BAŞKAN YARDIMCISI İLE GÖRÜŞECEK

Obama ile geniş bir görüşme olacağını düşünmüyorum Genel Kurulu'nda böyle bir uygulama yok. Ancak ABD Başkan Yardımcısı ile görüşeceğiz bilindiği gibi Irak dosyası da Biden'in elinde.

IŞİD POLİTİKASI DEĞİŞİYOR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konsolosluk görevlilerinin serbest bırakılmasından sonra Türkiye IŞİD'e karşı koalisyonun içinde yer alacak mı? sorusuna:

Bunlar istişare ile karara bağlanacak konular, arkadaşlarımızla konuşup neticeyi açıklarız. ABD  dönüşü ulusal güvenlik stratejisine bakacağız. cevabını verdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • M.Fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    barladenizi. 49 kişi sağ salim kurtuldu neyin kafasını yaşıyorsunuz.
    Cevapla
  • Yusuf ERDEMİR 9 yıl önce Şikayet Et
    MAnnis Afiyet olsun. ABD O kadar biliyorduda kendi vatandaşını niye kestirdi. Önce onu teslim alsaydı ya. İşte beyniniz bu kadar basıyor.
    Cevapla
  • Gizemli Şifreci 9 yıl önce Şikayet Et
    Hazımsızlar. Yorumlara baktığımda tek gördüğüm Türkiye'nin yükselişinden rahatsızlık duyan hazımsız arkadaşların varlığı. Merak etmeyin Güçlü Türkiye'de size de yer var. Yoksa iyimserlerin değeri anlaşılmaz.
    Cevapla
  • ahmet uzun 9 yıl önce Şikayet Et
    OPERASYONDA pazarlık olmaz... Pazarlık varsa, diplomatik çözümdür.. Operasyon değildir. Operasyon ise, pazarlık yapılamaz, girilir, alınır ve gelinir. Şayet bir kavram kargaşası yaşamıyorsak, bu durumda geriye, yalan söyleniyor olması ihtimalinden başka bir şey kalmıyor. Ayrıca, bu tür meseleleri her kim iç politika malzemesi yapıyor olursa olsun yanlış yapıyor demektir. Hangi parti olursa olsun... Olumlu manada (övünmek için) olsun, olumsuz manada (eleştirmek için) olsun farketmez.
    Cevapla
  • Ahmet Kaya 9 yıl önce Şikayet Et
    Dün farklı bir iftira, bugün farklı bir iftira. . Siz nereden öğrendinizde bilerek teslim edildi diyorsunuz.. APO'mu zannettiniz ki ABD Kenyada paketler sonrada "alın götürün, sakın asmayın" ha diye emir verir.. At gözlüklerinizi çıkarın insan gözlüğü takın.. Sizin kokunuz çıkmış, sanıyorsunuzki koku başka yerden geliyor.. Aynaya bakın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer