ABD'den Hakan Fidan'a tebrik!

IŞİD'in elindeki 49 rehinenin çok başarılı bir operasyonla kurtarılmasının ardından CIA Başkanı sıcağı sıcağına Hakan Fidan'ı tebrik etti.

ABD'den Hakan Fidan'a tebrik!
ABD'den Hakan Fidan'a tebrik!
GİRİŞ 22.09.2014 08:33 GÜNCELLEME 22.09.2014 15:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milliyet gazetesi yazarı Serpil Çevikcan'ın haberine göre; kritik ve tehlikeli rehine kurtarma operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlanmasının ardından Türkiye’yi ilk tebrik edenler arasında ABD’nin ve dünyanın en önemli istihbarat kuruluşlarından olan CIA Başkanı John Brennan’ın olduğu öğrenildi.

İşte Çevikcan'ın bugünkü köşesinde yer alan yazıdan bir kısım;

SICAĞI SICAĞINA TELEFONDA TEBRİK ETTİ

Suriye’de yaptığı operasyona rağmen vatandaşlarını IŞİD’ten kurtaramayan ve kısa süre önce gazeteci iki vatandaşı IŞİD tarafından infaz edilen ABD, bölgedeki riskleri en iyi bilen ülke. 

Yine iyi biliniyor ki ABD’nin IŞİD’e her an yönelecek operasyonunun ana dinamiği de CIA. İşte o CIA’nın Başkanı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı telefon görüşmesinde kutluyor. Bu görüşmede, kuşkusuz kutlama dışı anlamlar da içeriyor.

MİT BAŞKA ÜLKELERE DE YARDIM ELİNİ UZATIYOR

MİT’in kimi kritik süreçlerde bölgeden rehine kurtarma operasyonları çerçevesinde değişik ülkelerden destek talep edilen bir kurum olduğu biliniyor.

Örneğin daha önce Fransız ve İspanyol vatandaşlarının kurtarılmasında rol oynamıştı.
İran ve Lübnan vatandaşlarının çıkarılmasında da MİT’in katkıları olmuştu.

46 Türk vatandaşının kurtarıldığı operasyon, MİT’e, bu belalı coğrafyadan rehine kurtarma operasyonlarında ayrı bir ün kazandıracağa benziyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 1
  • ahmet bircan 9 yıl önce Şikayet Et
    Tesekkueler M.I.T. cok tesekkurler MIT .Eskiden insanlarimiz MIT kelimesini agizlarina almaya korkarlardi.simde ise biliyorlarki MIT sadece bu buyuk millet icin ve Devletimizin devamliligi icin calisiyorlar.46 vataddasimizi cehennnemin ortasindan sag salim aldiniz yuzumuzu guldurdunuz Allahda sizleri hep guldursun ve korusun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
İsrail Refah'ta saldırı başlattı