Davutoğlu'ndan Kerry'ye sert yanıt!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'ye 'şimdi eylem zamanı' diyen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin sözlerine sert yanıt verdi.

Davutoğlu'ndan Kerry'ye sert yanıt!
Davutoğlu'ndan Kerry'ye sert yanıt!
GİRİŞ 23.09.2014 10:58 GÜNCELLEME 23.09.2014 11:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kendisine Kerry'nin sözleri hatırlatılan Davutoğlu, "Ankara sınavdaymış gibi bir hava oluşturuluyor. Türkiye kendi doğrularında karar alır. Türkiye önüne imtihan kağıdı koyulacak ülke değil. Eşit şartlarda görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu şunları söyledi:

"Sayın Kerry buraya geldiğinde IŞİD ile mücadele konusu ele alındı. Son dönemde uluslararası basında sanki Türkiye sınavda olan bir tarafta bir şey ıspat etmek zorunda. Türkiye bir şey ispat etmek zorunda değil. Bütün meseleyi rehinelerle ilişkilendirip rehineler bırakıldığında ne yapacaksınız diye soru Türkiye gibi bir ülkeye sorulmaz. Türkiye kendi kararını kendi verir."

Kerry, "Türkiye taahhüdünü eylemlerle ispat edecek" demişti

Kendisine Türkiye hakkında sorulan bir soruyu yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Türkiye, tehdit edildi. Onların sınırı tehdit edildi, güvenliği tehdit edildi. Onlar bunu yapacaklarını taahhüt ettiler ama öncelikle rehine meselesinin üstesinden gelmeleri gerekiyordu. Şimdi bu, sözlerle değil, eylemlerle ispat edilecek" demişti.

'Türkiye bizim müttefikimiz' ifadelerini kullanan Kerry, kısa süre önce Ankara'da olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü hatırlatarak, Ankara'nın, IŞİD'le mücadelede kesinlikle etkili olacağını ve bu sorunun üstesinden gelme çabalarına derinden katılacağını taahhüt ettiğini vurgulamış ve "Şimdi bu, sözlerle değil, eylemlerle ispat edilecek" demişti.

YORUMLAR 5
  • CETİN es 9 yıl önce Şikayet Et
    3 YILDIR BİNLERCE SURİYELİ ÖLDÜRÜLÜRKEN ABD PİSLİĞİNDEN SES ÇIKMIYORDU NE OLDUDA DECCAL UYANDI ACABA. bu ülke abd ye ne zaman sırt çevirse o kadar güvenli ve güçlü olur abd pkk yı yıllarca beslemedimi halada beslemiyormu yeryüzünün deccal şeytanı abd dir
    Cevapla
  • hulusi cana 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Adamın dik Duruşu yeter.. Çok akıllıca bir çıkış. Türkiye imtihanda değil. Türkiye kendi kararını kendisi alır. Baskı altında olmayan, hür bir Türkiye. Bu tavır muhteşem. Ahmet Beyi kutlamak lazım.
    Cevapla
  • hasan sarı 9 yıl önce Şikayet Et
    MİLLİ İSTİHBARATIMIZ VAR ARTIK SIKINTI YOK... diye düşünüyorum saygılar
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar alismis 80 sene boyunca taaa dunyanin obur ucundan emir verdiler chp uyguladi. hatta emrettiler darbe yapildi emredildi halka eziyet eulum yapildi vatandas ac birakildi yokluk yasatildi saniyolar ki turkiye gene o turkiye veririz gaz i turk o gaz ile alir basini gider sonra oturup 30 sene dusunur neden yaptim ki basima bu belalar geldi diye misal pkk modern dunyanin basimiza sardigi bi bela idi ulkede turk kurt ayrimi oldu simdi de isid i sarip asiri musluman modere musluman yada modereer +laikler + aleviler bi yana digerleri bi yana diye ayristirmanin pesindeler amma yemez bakin ingilizler iskocya bolunmesin diye neler neler yapti amma bize bolunun ayrisin diyiyolar
    Cevapla
  • Seyfi Kocadag 9 yıl önce Şikayet Et
    Seni seviyoruz. Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu gerekeni söylemiştir,daha burdan iş çıkarmanın anlamı yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...