Erdoğan BM'de de ilan etti: Darbeci Sisi

BM Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi ve BM'nin tavrını eleştirdi.

Erdoğan BM'de de ilan etti: Darbeci Sisi
Erdoğan BM'de de ilan etti: Darbeci Sisi
GİRİŞ 25.09.2014 00:23 GÜNCELLEME 25.09.2014 00:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı.

Ortadoğu'da yaşanan terör ve şiddet olaylarına dikkat çeken Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in sessizliğine tepki gösterdi.

BM Genel Kuruluna Mısır Cumhurbaşkanı olarak katılan Abdülfettah el Sisi'yi de eleştiren Erdoğan, "Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş iktidar darbeyle indirilirken Birleşmiş Milletler'de ülkeler bunu izliyor ve darbeyi yapan meşrulaştırılıyor. Birleşmiş Milletler doğruyu savunma konusunda çok daha cesur olmalıdır" dedi.

BM'nin darbeye karşı tutumunu eleştiren Erdoğan, "Çocukların öldürülmesine, halkın oylarıyla gelmiş iktidarların silah ve tanklarla darbe yoluyla devrilmesine seyirci kalanlar, tepkisiz kalanlar, bu insanlık suçuna alenen ortak olmaktadır. Demokrasi diyorsak sandığa sahip çıkalım. Yok demokrasi değil de darbeyi savunacaksak, bu BM niye var diye merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Abdullah BÜLBÜL 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN. Haksızlığın önüne eğilmeyiniz,eğilirseniz hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz.
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Bekle. Az daha bekleyin SİSİ ile can sarması olacaklar. ACEM ler arayı düzeltir.
    Cevapla
  • Abdullah M. Oflaz 9 yıl önce Şikayet Et
    dikkat etmek lazım organize oyun oynanıyor.... ABD başkanı konuşurken dolu olan salon sayın cumhurbaşkanımızın konuşacağı zamanda 20 lişiye iniyor!!yani sadec 20 kişiye cumhurbaşkanımızı dinleme izni veriliyor!! yada itaatsizlik edip bu devlet temsilcileri dinleme salonuna iştirak ediyorlar...oyun büyük...dünya devleti,büyük devlet senaryolarını boşa çıkarmak için onu rezil etme taktiği izliyorlar...sonrada basında haber yaptırıp bak tayyip erdoğan 20 kişiye konuştu diye dalga konusu yapıyorlar..
    Cevapla
  • MEHMET ARABACI 9 yıl önce Şikayet Et
    MİRZA. SAYIN EBU TALHA ,güneşe gözünü kapayan yalnız kendine gece yapar. sende hakikatlara gözünü kapatıp. saçmalıyorsun.
    Cevapla
  • cengizhan fırtına 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın.RECEP TAYYİP ERDOĞAN.. El Kürdi neyi nerenden anladın yada nerenden okudun anlamadım ama suriyede yada dünyanın başka bir yerinde masumlara mazlumlara sahip çıkan tek lider senin tabirinle rte değil RECEP TAYYİP ERDOĞANDIR.Ve ben oy veren biriyim bir samimiyetsizlik falan görmedim.Sapla samanı birbirinden ayıramayanlar dünyanın son döneme gelmiş en güçlü liderini böyle abuk subuk şeylerle eleştiremez.Ayrıca lider olunmaz doğulur.İnsanda biraz ölçü olur ya türkiye suriyeli kaynarken böyle bir eleştiri...................
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi