Erdoğan'dan BM zirvesinde tarihi hareket

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ban Ki-moon'un verdiği yemeğe, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile aynı masaya verildiği için katılmadı.

Erdoğan'dan BM zirvesinde tarihi hareket
Erdoğan'dan BM zirvesinde tarihi hareket
GİRİŞ 26.09.2014 02:46 GÜNCELLEME 26.09.2014 03:04
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (BMGK) gerçekleştiği New York'ta, darbeye ve darbecilere karşı tarihi bir tavır ortaya koydu.

Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından verilen öğle yemeğinine katılmak üzere Türkevi'nden ayrılarak, BM binasına geçti. Ancak Erdoğan beklenilenden kısa sürede Türkevi'ne geri geldi.

Bu durum Erdoğan'ın Genel Kurul'da yapacağı konuşma için sırasını Türkevi'nde bekle- yeceği şeklinde yorumlandı. Ancak olayın perde arkasına ulaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemeğin "Ana masası"na davet edilmişti.

'DARBECİLERLE AYNI MASAYA OTURMAM'

Masada, yemeğin ev sahibi Ban Ki-moon'un yanı sıra ABD Başkanı Barack Obama, İspanya Kralı 6. Felipe, Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet, Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, Ürdün Kralı Abdullah bin Hüseyin yer alıyordu. Ancak o masaya Mısır'ın darbe ile görev başına gelen ve Türkiye ilişkilerin durmasına neden olan Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi de davet edilmişti.

Erdoğan ile Sisi'nin arasına Zuma oturtulmuştu. Erdoğan, durumu öğrenince yemeğe katılmama kararı aldı. Darbe ve darbecilere karşı tavrının net olduğunu söyleyen Erdoğan, ilkelerine ters hareket etmeyeceğini ve darbeci Sisi ile aynı masaya oturmayacağını söyledi. Erdoğan, bu kararın ardından yemeğe katılmadı ve Türkevi'ne geri döndü. 

DARBECİLERİ KIZDIRDI!

Mısır Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklama ile BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasını kınadı. Yapılan yazılı açıklamada, ''Mısırlılar olarak açıklamaları kızgınlıkla dinledik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması yalan ve iftiralar içeriyor, bu en hafif ifadeyle Mısır halkının 30 Haziran'da (2013) ortaya koyduğu iradesini hafife almayı ve ipotek koymayı temsil ediyor'' denildi. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 12
  • Ali Habbe 9 yıl önce Şikayet Et
    Halkın Adamı Hakkın Aşığı. Halkın adamı Hakk'ın aşığı, O milyonların umut ışığı, Mazlumlara sırdaş olan, Gariplere yoldaş olan, Recep Tayyip Erdoğan.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ,,Sisi sen,ki İNGİLTERE, İSRAİL VE AVRUPA ile birlik olup Mısırın Seçilmiş İlk Devlet Başkanı Muhammed Mursi,ye darbe yaparak ve Müslümanları katlederek göreve gelmiş ESMA,NIN KATİLİ haçlıların kuklası darbeci bir komutansın,,. ,,Bizim Liderimiz ise Osmanlı Cihan Devletinin İlk HALİFESİ Cennet Mekan Yavuz Sultan Selim Hanın fethettiği KUDÜS,ÜN İLK KIBLEMİZ MESCİDİ AKSANIN BEKÇİSİ, Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Hanın Torunu Üç Kıta Yedi Denizin Başkomutanı, Osmanlı Payitahtının Velihatı, Evladı Osmanlı,Yeni ve Tam Bağımsız Kudretli Büyük Süper Güç Yeni Türkiye,nin Seçilmiş İlk Devlet Başkanı, Uzun Adam Recep Tayyip Erdoğan! Bırak SİSİ ile aynı masaya oturmayı EL bile sıkışmaz,,
    Cevapla
  • ferhad dag 9 yıl önce Şikayet Et
    Bravo Sana Reisi Cumhur!. Halkini öldürerek, hatta secmece, okumus, suurlu, toplumuna faydali olanlari, olacaklari katleden ve onlari zindana tikan katil Sisi ile bir masaya otursaydin, hem bütün müslümanlarin gözünden düsecektin, hemde Sisi'ye gecerlilik kazandiracaktin. Sana bilincli olarak kurulan, katil darbecinin yaninda oturma tuzagini bosa cikardin. Onlar o kadar ince ince eliyorlarsa, bizde o kadar sık dokumaliyiz artik.
    Cevapla
  • akif karan 9 yıl önce Şikayet Et
    abd. gerçek darbeci gerçek terorust asıl zalim abd ve onun yardakcı hukumet ortaklarıdır.anlamıyorum bu musluman lıderlerı haçlı ordusuna ılk destegı onlar acıklıyor.kendı ınsanınna dindaşina zulm edıyor nıcın...ıktıdar elden gıdıcek çunku...bugunkı musluman ulke ıktıdarlarlarının çogu abd kuklası..İNŞAALLAH biz yakın zamanda tam ozgur sıyasetımızı dunyada uygulayıp,dunyada tum muslumanların uyanışına sebeb olucaz..ozaman dunyada İSLAM BAHARI esıcek.
    Cevapla
  • İbrahim YALÇINKAYA 9 yıl önce Şikayet Et
    SON OSMANLI. adamın dibisin sayın cumhurbaşkanım seni seviyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler