Suriye'den Türkiye'ye: Memnun kaldık

Suriye Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar, Türkiye'nin IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyonda yer almasından memnun olduklarını açıkladı.

Suriye'den Türkiye'ye: Memnun kaldık
Suriye'den Türkiye'ye: Memnun kaldık
GİRİŞ 29.09.2014 14:46 GÜNCELLEME 29.09.2014 14:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Suriye Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar, Erbil'de yayın yapan Rudaw televizyonuna konuştu. Ali Haydar, IŞİD'e karşı kurulan koalisyonun kendisine sorulması üzerine; Suudilerin, Türklerin, Katarlıların veya Ürdünlülerin IŞİD'e karşı savaşmalarına karşı olmadıklarını belirtti. Bu ülkelerin IŞİD'in en başta kurulmasının nedeni olduğunu söyleyen Haydar, "bu ülkeler şimdi savaşa katılıyorlarsa bu iyi bir şey" dedi.

Ali Haydar, Suriye jetlerinin IŞİD saldırısı altındaki Kobani'ye yardım etmemesinin sebebini Türkiye olarak açıkladı. Türkiye'nin, kendi sınırına çok yakın uçan bir Suriye jetini düşürdüğünü hatırlatan Haydar, bu sebepten dolayı Suriye uçaklarının sınıra yakın yerlerde uçuş yapmadığını kaydetti. 

YORUMLAR 5
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    BA BA,BİR DE 'ULUSAL UZLAŞMA BAKANLIĞI' VARMIŞ !. O sakın 'Ulusal Uzlaşmama Bakanlığı' olmasın ? Değilse de adını değiştirin! O kadar 'uzlaşıyor'dunuz da 2 Milyona yakın vatandaşınız neden bizim ülkemizde diye sormazlar mı adama ??? Kadim Coğrafyayı ne hale getirdiniz hırslarınız yüzünden! Bizi,göçe zorladığınız vatandaşlarınızı geçin de;bakalım Ruh-i Mahşer'de o mübareklerin hesabını nasıl vereceksiniz ?
    Cevapla
  • Sarcan 9 yıl önce Şikayet Et
    Suriye rejim sözcüsü IŞID'in kuruluşunda Türkiye'nin payı olduğunu söylemiş.... Bari bu arada IŞİD'in elindeki sovyet yapımı füzeleri ve silahları nereden bulduğunu da söyleselermiş. Türkiye'nin IŞİD'e füze verdiğini iddia ediyorlar. O zaman IŞİD bu füzeleri niye hiç kullanmıyor? IŞİD hiç cirit füzesi kullanmış mı? Bol bol sovyet yapımı grad füzesi kullanıyor. Zırhlı araçlarını ise Esed'in kankası Maliki'nin kaçan askerlerinden ele geçirdiler. Bu işte bir tuhaflık yok mu? Türkiye'nin ürettiği cirit füzelerinden bir tane bile kullanmışlar mı şimdiye kadar?
    Cevapla
  • atillaemir 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD-Türkiye. Türkiye IŞİD sorununa kesinlikle karışmamalı. PKK ile mücadele bize yeter, içeri yangın yeriyken bize hiç bir zararı olmayan ışidle uğraşmak saçmalıktır, tuzağa düşmektir. ha ilerde bize de zararı dokunurmuş, öyle bir durum halinde müdahele edilir ama şimdi gerek yok.
    Cevapla
  • Dilek NİMET 9 yıl önce Şikayet Et
    NAZAR BONCUĞU.. aman ne güzel sizleri memnun edebildiysek ne mutlu bizlere sizd baslayın polise saldırmaya ve devleti milleti tahrik etmeye aferin size ve devletimize iyice etnik köken oluversin koskoca abd kıtası değilizki biz bu kadar insanı birlik barış masallarıyla mutlu memnun edelim ama iyi gene sizler memnunmussunuz zaten bizim için önemli olanda sizin memnuniyetiniz.devam sayın başbakanım
    Cevapla
  • müslüman kurtuldu 9 yıl önce Şikayet Et
    allah kahretsin böyle düzeni. işide karşı harekete geçilmişmiş. NEDEN ESADA KARŞI birşey yapmadı kimse.İslamın şerefinden azalma olmaz. ama islam ümmeti kaybediyor. Işid zaten amerikanın attığı bir yem. HAYDİ YEMİ YUTMAYA
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti