Dışişleri'nden Yemen'deki eylem için açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Yemen'in başkenti Sana'da gerçekleştirilen ve 47 kişinin ölümüyle ilgili saldırı ile ilgili bir açıklama yayımladı.

Dışişleri'nden Yemen'deki eylem için açıklama
Dışişleri'nden Yemen'deki eylem için açıklama
GİRİŞ 10.10.2014 20:47 GÜNCELLEME 10.10.2014 20:47

 Bakanlık tarafından yapılan açıklamada terör saldırıları kınanarak "Türkiye, dost ve kardeş Yemen'in huzur ve istikrarına önem vermektedir. Bu anlayışla, Ulusal Diyalog Konferansı sonuçları çerçevesinde Yemen'de barış, uzlaşı ve güvenliğin biran evvel sağlanmasını temenni ediyoruz. Bu yolda Yemenli kardeşlerimizi desteklemeye devam edeceğimizi vurguluyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Yemen'in başkenti Sana'da 9 Ekim günü gerçekleştirilen ve 47 kişinin ölümü ile çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan terör saldırısını ve Mukalla şehri ile Al-Bayda Vilayetinde Yemen güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını kınıyoruz. Türkiye, dost ve kardeş Yemen'in huzur ve istikrarına önem vermektedir. Bu anlayışla, Ulusal Diyalog Konferansı sonuçları çerçevesinde Yemen'de barış, uzlaşı ve güvenliğin biran evvel sağlanmasını temenni ediyoruz. Bu yolda Yemenli kardeşlerimizi desteklemeye devam edeceğimizi vurguluyoruz."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!