BM'de kritik seçim sonucu açıklandı

BMGK 2015-2016 dönemi geçici üyelik seçimlerinde İspanya 132 oy alarak Konsey'e seçildi. 60 oyda kalan Türkiye BMGK'ya giremedi.

GİRİŞ 17.10.2014 00:05 GÜNCELLEME 17.10.2014 00:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

109 oy alan Türkiye ve 121 oy alan İspanya yeterli çoğunluğu sağlayamadığı için ikinci tura kaldı.

Türkiye 6 yıl aradan sonra 2015-16 dönemde BM Güvenlik Konseyi geçici üyesi olmak için İspanya ve Yeni Zelanda’ya karşı yarışıyor. Türkiye'nin ilk turda en az 129 ülkenin oyunu alması gerekiyordu.

Geçici üyelik seçimlerinde yapılan oylamada 109 oy alan Türkiye ile 121 oy alan İspanya ikinci tura kaldı. Yeni Zelanda 145 oyla Konsey'e seçildi.

2. TURDA DA YETERLİ OY ALINAMADI

BMGK 2015-2016 dönemi geçici üyelik seçimlerinin ikinci turunda Türkiye 73, İspanya 120 oy aldı. Gerekli oy toplanamadığı için üçüncü tur seçimler yapılacak.

OYLAMA 3. TURDA SONUÇLANDI

BMGK 2015-2016 dönemi geçici üyelik seçimlerinin üçüncü turunda İspanya 132 oy alarak Konsey'e seçildi. 60 oyda kalan Türkiye BMGK'ya giremedi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • CEVAT ADIYOK 9 yıl önce Şikayet Et
    TEK DİŞİ KALMIŞ CANAVAR BUNLAR !!. biz islam devleti olarak , müslümanlar olarak çok daha kendimizi , ülkemizi, vatanımızı geliştirmeli düşmanlara karşı bir ve birlikte olmalıyız ..!
    Cevapla
  • murat cg 9 yıl önce Şikayet Et
    Türk Birliği. BM , AB .... ne tür birlik varsa, içlerinde ne pozisyonda olabiliriz bilinmez ama, Atatürk 'ün Türklük üstünde neden durduğunu biraz daha iyi anlıyorum, onların bağımsız olacağını önceden görmüş olmalı . Türkiye'nin, dolayısıyla islamın güçlü olması için Türk birliğine ihtiyaç var. Şu an Toprak olarak birleşemesekte , olabilecek hertürlü birliği sağlamalıyız. Askeri , Ekonomik , vs. Şimdi bunlar zaten var denecek ama sadece var olmaktan ileriye taşımalıyız. Şimdide Çin,Rusya, ABD , özellikle İngiltere ve İsrail'e rağmen nasıl olacak denecek ama , onuda büyüklerimiz düşünsün. Fuarlarda Türk Cumhuriyetlerinden gelenleri görünce gözlerim kamaşıyor, ilk sorum (Türkçe) ne zaman birleşeceğiz oluyor.
    Cevapla
  • volkan9015 9 yıl önce Şikayet Et
    can tan'a avrupa birliğine girmek isteyen kim.... mümkünse bu yoldan hemen dönülmeli. M.Akif ne güzel demiş Tek Dişi Kalmış Canavar diye
    Cevapla
  • kuant quazar 9 yıl önce Şikayet Et
    Hani 135 ulkeden soz alinmisti?. Demekki biz anlamamisiz.
    Cevapla
  • Ahmet ŞENGÜL 9 yıl önce Şikayet Et
    5 li Çeteye Üye Olsanız Ne İşe Yarayacak... Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi Üyeliğine Adaylığı Gereksizdir. Haklı Olarak 5 li Çete Dediğiniz Bu Yapıya Meşruiyet Kazandırmaktan Başka Ne İşe Yarar Adaylığınız veya Geçici Üyeliğiniz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazeteciler tekme tokat dövdüler
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?