Erdoğan'a Afganistan'ın en büyük nişanı verildi

Erdoğan ile mevkidaşı Gani basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'a Afganistan'ın en büyük nişanı verildi
Erdoğan'a Afganistan'ın en büyük nişanı verildi
GİRİŞ 18.10.2014 15:41 GÜNCELLEME 18.10.2014 16:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cuhmurbaşkanı Erdoğan Afganistan'ı ziyareti sonrası Afganistan Cumhurbaşkanı Gani'yle ortak bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'a Afganistan'ın en büyük nişanı verildi.

İşte iki Cumhurbaşkanın açıklamaları:

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani:

Türkiye'nin buradaki barış için yaptığı mücadele için teşekkür ediyorum. Gelecekte de diğer alanlarda da Türkiye'nin yardımlarını bekliyoruz.

Bizler için önemli olan bizler Asya'nın kalbiyiz. Diğer Asya topraklarıyla nasıl daha derin bağlar ilişki kuracağız? Hazar denizinden diğer ülkelere ulaşacağız. Transit yollar için de çalışmalarımız devam edecek.

"HAVA YOLUNA YATIRIM YAPMAK İSTİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm alanlarda bize verdiği destek için kendisine müteşekkirim. Hava yoluna yatırım yapmak istiyoruz. Bu konuda da destek sözü aldık.

Mevlana Üniversitesi de yakında tamamlanacak. Afganistan'ın en büyük nişanını sayın Erdoğan'a layık gördük. Kendisi İslam dünyasının akil liderlerindendir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Bize gösterilen ev sahipliği şüphesiz tarihin ruh kökünden gelen bir yansımadır. Afgan halkı yeni yönetimini oluşturdu. Bu tecelli neticesinde bir mutabakat hükümeti kurulması çok önemlidir.

"AFGANİSTAN'IN HEP YANINDA YER ALDIK"

Bugün ikili görüşmemiz çok iyi oldu. Özellikle bölgemizdeki gelişmeleri değerlendirdik. Biraz da tarihe geri döndük. Afganistan'ın bizim 1920'deki doğuşumuzdaki katkısını unutmak mümkün değil. Biz de Afganistan'ın yanında hep yer aldık.

Türkiye, ABD, Almanya ve İtalya olarak burada olacağız. Biz üzerimize düşen görevi yapacağız. Kabil havalimanı işletilmesi ve korunması bizim üzerimizde olacak.

PAKİSTAN VE AFGANİSTAN İKİ ÜLKE KARDEŞ

Bölgedeki gelişmeler bölgeden kopuk değildi. Bunları da etraflıca görüştük. Önemli bir adım İstanbul süreci olarak bilinen, Türkiye, Pakistan ve Afganistan olarak bu süreci teyit ettik. Pakistan ve Afganistan arasındaki sıkıntı bizi sıkıntıya sokar. İki ülke arasında dostluğun olması lazım. Özellikle terör konusunda.

"MEVLANA İLE KÜLTÜR ZİNCİRİ KURACAĞIZ"

Ekonomide atılacak adımlar, bununla ilgili Türkiye'nin sıçramasındaki etkenler nelerdir? Bunları da konuştuk. 2002'den bu yana atılan adımları konuştuk. Türkiye - Afganistan ilişkileri üzerinde durduk. Özellikle TİKA'nın attığı adımlar çok önemli. Tarihi bir hastanenin burada inşa edilecek olması Mevlana'nın doğum yeri olan yapının yeniden inşası ile yeni bir kültür zinciri olacak.

Biz bu yolculuğu devam ettireceğiz. Bütün arzumuz aramızdaki bu bağların kopmadan işadamlarının bunu daha da güçlendirmesidir.

Buradaki işadamlarının da ülkemizde yapacakları işler vardır.

YORUMLAR 2
  • Türk Turan birligi 9 yıl önce Şikayet Et
    güney türkistan... kuzey afganistan=güney türkistan ve güney türkistan´in bagimsiz olmasi icin calismalari varmi türkiye´nin=? bir putin gibi cikamadik.. putin slav soylu olan her yerde slav devletler kuruyor..
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahına Kurban Olduğum Yedi Deniz Üç Kıtanın Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan !. Afganistan,dan DEFOL İNGİLTERE ! Ejdadımızın At Koşturduğu AFGANİSTAN için ;Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Aşkına, Yavuz Sultan Selim Han Aşkına, Yeni Tam Bağımsız Büyük ve Güçlü Türkiye,nin İlk Seçilmiş Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,a Sahip Çıkma Zamanı Gerekirse Ölme Zamanı !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini