Mevlüt Çavuşoğlu: Peşmergeye yardım ediyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, peşmergenin Kobani'ye geçmesi için yardım edildiğini açıkladı.

Mevlüt Çavuşoğlu: Peşmergeye yardım ediyoruz
Mevlüt Çavuşoğlu: Peşmergeye yardım ediyoruz
GİRİŞ 20.10.2014 12:18 GÜNCELLEME 20.10.2014 13:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

PEŞMERGEYE İZİN VERİLDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus Dışişleri Bakanı Monghi Hamdi ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Mevlüt Çavuşoğlu,Türkiye'nin Kobani'ye geçmek isteyen peşmerge güçlerine izin verdiğini açıkladı. Çavuşoğlu: 'Peşmergelerin Kobani'ye geçmesi için yardım ediyoruz' dedi.

İşte Mevlüt Çavuşoğlu'nun önemli açıklamaları:

''Kobani’ye insani yardım malzemesi ulaştırılmıştır.Koalisyon ile tam bir işbirliği içinde olduk. Peşmerge güçlerinin Kobani’ye geçmeleri için yardımcı oluyoruz. Kobani’den kaçarak gelenlerin geri dönerek huzur içinde yaşamalarını istiyoruz. PYD'nin Suriye'ye yönelik amaçlar ÖSO'dan farklıdır. Sadece Suriye'nin belli bir bölgesini kontrol etme fikrindedir aynı IŞİD gibi. Dolayısıyla Suriye'nin geleceği, sınır bütünlüğü ve demokratik yapılanması için bir tehdit olduğunu düşünüyoruz. PYD bu tavrını devam ettirdiği takdir de ÖSO'nun da Türkiye'nin de destteğini alamaz.

Diğer taraftan Suriye'deki gelişmelerle ilgili biz her zaman bu sorunun gerçek sebebinin de unutulmaması gerektiğini vurguluyoruz.''

YORUMLAR 6
  • dursun yağlıdereli 9 yıl önce Şikayet Et
    ayn el arap. işid ırakın yarısını ele geçirirken kimsenin sesi çıkmazken ayn el araba gelince bir anda ortalık karıştı..bir ay öncede söylemiştim bunlar arapların elinde olan yerleri pkk ya tescilleme operasyonudur..yanlış ve safça yönetilen süreçler bizi buraya getirdi.ileride kurulması planlanan devlet için hazırlık aşamalarında bu tip nüfus hareketleri yapılır.bakın ayn el arap nasıl oldu kobani.
    Cevapla
  • emin aysever 9 yıl önce Şikayet Et
    Oho. Biz daha bu kafayla çok yadım ederiz e tabi onlar da bize(!)
    Cevapla
  • BÜNYAMİN EROL 9 yıl önce Şikayet Et
    YANLIŞ. peşmerge-pkk-pyd-pejak-işid farketmez. yapılan yardım oraları daha da karıştırır. vebalini de hükümete yükler. bunların hepsi terörist. yok birbirinden farkları.
    Cevapla
  • Sidar Serhat 9 yıl önce Şikayet Et
    Hele Şükür Doğru bir adım attnız... Geç kalınmış bir adımda olsa tebrik ediyorum hükümeti.Güçlü Türkiye denen zat ırkçılık yapma...
    Cevapla
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    herşeyin vebali var. Yaptığınız yanlışların kimi bu dünyada görür.kimi öteki dünyada görür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?