Cuhmurbaşkanı'ndan ABD'ye çifte eleştiri

Cuhmurbaşkanı Erdoğan Letonya yolculuğu öncesi açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 22.10.2014 15:47 GÜNCELLEME 22.10.2014 16:16
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cuhmurbaşkanı Erdoğan yurtdışı ziyareti öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Obama'yla yaptığı telefon konuşmasının detaylarını açıklayan Erdoğan ABD'nin Kobani konusunda yanlış yaptığını söyledi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları:

Mevkidaşlarımızla yapacağımız görüşmelerde siyaset ağırlıklı olacak ama bölgemizdeki gelişmeler de görüşülecek. Yeni oluşan DEİK bu ziyarette bizimle beraber olacak. 23 Ekim'de Riga'da Cumhurbaşkanıyla bir araya geleceğiz. Buradaki iş formunu çok önemsiyorum.

Galatasaray ve Mimar Sinan Üniversiteleri rektörleri bizlerle beraber olacak.

SORU ve CEVAP

Kobani'ye peşmergelerin son durumu nedir? Türkiye'nin U dönüşü diye haberler çıktı bunları nasıl değerlendirisiniz?

ATILAN SİLAHLAR IŞİD'İN ELİNE GEÇTİ BÖYLE ŞEY OLUR MU?

Peşmergelerin Kobani'ye geçişiyle alakalı Obama'ya bu teklifi ben yapmıştım. Buradaki PKK ve PYD'ye vereceğiniz destek bizim için kabul edilemez. Bizim açıdan Özgür Suriye Ordusu'yla ya da peşmergeyle iş birliği olur. Kendilerinin zaman daralmıştı. Kobani'de 2 gün dayanma gücü kalmıştı. Bunu açıklıyorum. En son sitelere düşen görüntüler ortada. Havadan atılan silahların bir kısmın IŞİD'in eline geçti. Böyle bir operasyon tanımlanamaz. Siz kime destek veriyorsunuz?

PEŞMERGEYE ÖNCE İZİN VERMEDİLER

2 gün geçti ve Kobani düşmedi. Kobani kendileri için neden bu kadar stratejik bunu da anlamıyorum. Kobani'de 2 bin savaşan insan var. Peşmergeye önce evet demediler sonra kısmen kabul ettiler. Bazı şeyler stratejik bunları burada anlatamam.

Suriye’deki bu sürecin özgür suriye Ordusuyla yürütülmesi gerektiğini söyledik. Sizin PYD’ye vereceğiniz her destek PKK’ya verilecektir. Bunları Obama’ya açık ve net bir şekilde söyledik.

"ABD DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN MANTIĞINDA"

PYD'ye silah yardımına destek vermemiz mümkün değil dediniz. Obama'yla konuşmanızda neler geçti? Biraz açar mısınız?

Yapılanın yanlış olduğu ortaya çıktı. Atılan silahların bir kısmı PYD'ye bir kısmı IŞİD'e geçti. Tamamı PYD'nin eline geçmedi demek doğru bir şey mi? Bunların çok daha akılcı yolu varken dostlar alışverişte görsün mantığıyla bu iş yapılamaz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • vezir bakırcı 9 yıl önce Şikayet Et
    YANLIŞLIK YOK. Amarika yardım olarak attığı silahların bir kısmı işidin bölgesine atılmış yanlışlıkla diyor.. ne yanlışı bilerek isteyerek ve tasarlayarak nokta atışı yaparak attı .ölende müslüman öldürende işidin silahı belki azalmıştır diye onlarada attı..gebertin birbirinizi diyor silahlarınızmı eksildi merak etmeyin size ulaştırırım diyor yeterki yiyin birbiriniz bizim aptallarda yutuyor.
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Lideri. İşte budur. Dünya lideri dünyaya meydan okuyor. Memleket yol geçen hanı.
    Cevapla
  • Alperen 9 yıl önce Şikayet Et
    son soru . muhabirler arasında son soruyu soran bayanın demek istediği bence anlaşılmamış. bayan diyorki, Biz Türkiye Olarak PYD'ye Silah Yardımı Yapılmasına Karşıyız. Bunuda Açıkladık Diyor. ABD PYD'ye Silah Yardımı Yapmayacağını Söyledi Diyor. Ama Atılan Silahlar PYD'ye Atıldı Diyor. Demekki ABD Bize Rağmen PYD'ye Silah Yardımı Yapıyor.
    Cevapla
  • MELİH ÖZDEN 9 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Reis. Reis öl de ölelim. Bu hakikatleri böyle açıkça söylediğin için sana minnettarız. Bazıları yalakalık diyebilir ama var mı böyle lider. Rabbim başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • EREN GURAY 9 yıl önce Şikayet Et
    dün dündür bugün ise bugündür....!. başka izahı yok bunun........!!!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor