Erdoğan'dan ABD'ye Kobani çıkışı

Letonya ziyareti öncesi açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani'nin ABD için neden stratejik olduğunu anlayamadığını söyledi.

Erdoğan'dan ABD'ye Kobani çıkışı
Erdoğan'dan ABD'ye Kobani çıkışı
GİRİŞ 22.10.2014 16:12 GÜNCELLEME 22.10.2014 16:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Letonya'ya yapacağı ziyaret öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Kobani politikasını eleştirdi. Erdoğan konuşmasında ABD'nin PYD'ye yaptığı silah yardımının IŞİD'e de gittiğini ve bunun yanlış olduğunu söyledi.

''BÖYLE BİR OPERASYON TANIMLANAMAZ''

''Bunları ifade etmek zorundayım. Sitelere düşen görüntüler ortada. Havadan atılan silahların bir kısmının IŞİD’in eline geçtiğini kendileri de kabul etti. Böyle bir operasyon tanımlanamaz anlatılamaz. '' diyen Erdoğan, Kobani'nin ABD için neden bu kadar stratejik olduğunu anlamadığını belirtti. 

''NEDEN STRATEJİK ANLAMIYORUM''

Erdoğan, ''Musul’daki operasyonun zeminine baktığınızda aynı şeyi görüyorsunuz. 2 gün geçti. 2., 4. gündeyiz ve Kobani düşmedi. Kaldı ki Kobani kendileri için niye bu kadar stratejik onu anlamakta zorlanıyorum çünkü Kobani’de sivil kalmadı.'' dedi.

YORUMLAR 5
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD TÜRKİYEYİ AYN EL ARAP(KOBANİ) İÇİN SORUMLU TUTUYORMUŞ. ABD obama, erdoğana "Ayn el arap (kobani) düşerse sorumluluk türkiyenin olur" demiş ! ! ! ! ! AMA ne yazıkki c.başkanı erdoğan lafı obamanın suratına patlatamamış erdoğanın demesi gereken şey ŞUDUR " Ayn el arapa yardım edilmesine izin vericez AMA eger bir türk askeri pkk saldırısında öldürülürse BUDA ABD nin sorumlulugudur" DİYEMEMİŞ ! !
    Cevapla
  • emin aysever 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor tepki göstermek lazım. Peki telefonla konuşurken bunu neden söylemediniz
    Cevapla
  • AZİZ ALTINTAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD YANLIŞLIK DİYEREK İKİ TARAFA SİLAH VERİYOR. Amaç belli müslümanı müslümana kırdırmak ayrıca silahlarını her iki tarafa satmak parasız verildiğini hiç zannetmiyorum bir şekilde parasını alırlar.Burada bizim yetkililerimize düşen çok iyi sünni şia vehhabi arap neyse bütün müslümanları birbirine yaklaştırmak aramızdaki fitneyi fesatı bir şekilde söndürmektir.Her zaman ayrılıktan şer doğar bu bilinci müslümanlara yerleştirmektir.O zaman gerçekten çok büyük hizmet yapılmış olur şer odaklarınında hevesleri kursağında kalır..
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanım doğru söylüyor?..... ....Kobanide sivil halk yok..demekki bunlar(ABD, kualisyon güçleri) pkk.yı koruyor?..Cumhurbaşkanımın yerinde ben olsam IŞİD,e el altından yardım ederim pkk .lıları temizlenmesi için..
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Heyy Biraz Beni Dinlermisiniz.... Sayın Cumhurbaşkanımızın sözlerini okurken birden aklıma geldi. Dağlarda olduğu söylenen PKK'nın beyin takımı Kobani!de Saklanıyorlar Olamazlarmı. Belkide ABD o yüzden oraya önem veriyordur bekli...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu