"Fransa'nın fasıllarla ilgili endişesi yok"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, "Fransa, 23 ve 24. fasıllar, 15. enerji faslıyla ilgili endişelerinin olmadığını ifade etti" dedi.

"Fransa'nın fasıllarla ilgili endişesi yok"
"Fransa'nın fasıllarla ilgili endişesi yok"
GİRİŞ 28.10.2014 18:55 GÜNCELLEME 28.10.2014 22:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Fransa AB Bakanı Harlem Desir'le çok yararlı bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, "Fransa, 23 ve 24. fasıllar, 15. enerji faslıyla ilgili olarak endişelerinin olmadığını ifade etti. Önümüzdeki günlerde bunu değerlendirecekler ve Cumhurbaşkanımızın ziyareti sırasında da bu fasılların ne şekilde tecelli edeceklerini birlikte öğrenmiş olacağız" dedi.

Fransa Ulusal Meclisi AB Komisyonu'ndaki toplantı sonrası basın toplantısı düzenleyen Bozkır, temasları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bozkır, Fransa'da Türkiye ile ilgili bazı yanlış algılar oluştuğuna dikkati çekti.  Bozkır, AB Komisyonu'ndaki görüşmelerinde bu algıyı değiştirmek için imkan bulduğunu söyledi.

Fransa AB Bakanı Desir'le görüşmesine de değinen Bozkır, "Hem Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz AB ile ilgili önemli adımları açıklama fırsatı buldum, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa'ya yapacağı ziyaret ve François Hollande ile yapacağı görüşme hakkındaki beklentileri dile getirdim" diye konuştu.

Fransa'nın sorumluluğunda olan ekonomi ve para politikalarıyla ilgili 17. faslının açılması taleplerini ilettiklerini belirten Bozkır, "Fransa, 23 ile 24. fasıllar ve 15. enerji faslıyla ilgili olarak endişelerinin olmadığını ifade etti. Önümüzdeki günlerde bunu değerlendirecekler ve Cumhurbaşkanımızın ziyareti sırasında da bu fasılların ne şekilde tecelli edeceklerini birlikte öğrenmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Sanki Kobani'de hala siviller yaşıyor

Kobani'deki gelişmelere de değinen Bozkır, "Kobani konusu nereye gittiysem, sorulan ve gündeme getirilmeye başarılmış bir konu. Kobani'nin bataklıktaki sadece bir sivrisinek olduğunu ve Irak'ın yarısından fazlası bu terör örgütü tarafından işgal altındayken sadece Kobani'yi görüşmenin yanlış olduğunu anlattım. Türkiye'nin bu konuda ne düşündüğü giderek anlaşılmaya başlamıştır" şeklinde konuştu. 

Kobani'de 138 bin kişinin ilk kapının açıldığı gün Türkiye'ye geldiğini ve kentten 200 bin kişinin şu anda Türkiye'de olduğunu hatırlatan Bozkır, çoğu Avrupalının bu gerçeği bilmediğini vurguladı. Bozkır, "Sanki Kobani'de hala siviller yaşıyor ve bunlar ölüm tehlikesiyle yaşıyor, 'Türkiye bir şey yapmıyor' şeklinde bir algı oluşturulmuş vaziyette" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 2
  • ersin 9 yıl önce Şikayet Et
    ab ye girmek istemiyoruz.abnin açlarını biz mi doyuracağız
    Cevapla
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE ACİL OLARAK: Türkiye acil olarak ve zaman kaybetmeden "Kıbrıs sorunu çözülmeden AB ye girmek istemedigini bütün dünyaya açıklamalı" Kıbrıs sorunu varkende türkiye AB ye asla girmemeli ! ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı