Avcı, Unesco zirvesinde BM'yi topa tutu

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Antalya Belek'te düzenlenen UNESCO Türkiye Milli Komisyonu 2'nci Büyük Buluşması'nda BM'yi eleştirdi.

Avcı, Unesco zirvesinde  BM'yi topa tutu
Avcı, Unesco zirvesinde BM'yi topa tutu
GİRİŞ 31.10.2014 12:40 GÜNCELLEME 31.10.2014 13:41

Bakan Avcı, "BM şemsiyesi altındaki UNESCO'nun BM'nin yüz akı olduğunu söyleyip, Dünya beşten büyüktür" dedi.

195 üyesi olan BM Eğitim Bilim Kültür Kurumu (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu 2. Büyük Buluşması, Antalya Belek'te başladı.

31 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen toplantının açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, BM'ye sert göndermeler yaptı.

"DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR"

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Genel Kurul Başkanı Bakan Avcı, UNESCO'nun BM'nin yüz akı olduğunu söyledi.

Büyük şemsiyeyi oluşturan BM'nin sorunların çözümünde yetersiz kaldığına dikkat çeken Avcı, buna karşılık UNESCO'nun BM'nin yüz akı olduğunu açıkladı.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM'nin 5 daimi üyesinin aldığı kararları eleştiren açıklamalarını hatırlatan Bakan Avcı, şöyle devam etti "Sayın Cumhurbaşkanının da ifade ettiği gibi BM güncel uluslararası sorunlar konusunda maalesef büyük ölçüde teşkilatlanma biçiminden kaynaklanan nedenlerle yetersiz ve eksik kalıyor. Çok çarpıcı bir ifadeyle gerçekten dünya beşten büyük ama maalesef BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi pek çok uluslararası sorunun hakkaniyetli, adil çözümü konusunda BM'nin yapabileceği katkıları zaman zaman denge hesaplarıyla, zaman zaman da kendi hesaplarıyla engellemekten geri kalmıyor. Bu nedenle UNESCO BM'nin istisnai bir kuruluşu. Hem uluslararası düzlemde hem de Türkiye ile ilişkilerinde UNESCO çok büyük katkılarda bulundu."

Türkiye Milli Komisyonu'nun pek çok kurumdan daha fazla Türkiye'nin öncelikleri ve beklentilerini yüksek düzeyde temsil etiğini de söyleyen Bakan Avcı, UNESCO'nun maddi beklentileriyle ilgili “Önümüzde bütçe dönemi var. Öncelikle UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'nun kendine ait bir yeri olması için bütçe kullanma kararındayız. Ama parlamentolarda ve açık denizlerde işiniz Allah'a kalmıştır. Ben Maliye bürokrasisinin de bu sefer kalıcı yer temini konusunda bize yardımcı olacağını ümit ediyorum" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler