'Türkiye ile bu konuda ortağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa'da mevkidaşı ile basın toplantısı düzenledi. İki lider de 'düşmanlar' konusunda aynı fikirleri paylaştı.

'Türkiye ile bu konuda ortağız'
'Türkiye ile bu konuda ortağız'
GİRİŞ 31.10.2014 14:22 GÜNCELLEME 31.10.2014 15:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir çalışma ziyareti gerçekleştirmek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Fransa'nın başkenti Paris'e geldi. Erdoğan, Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Elysee Sarayı'nda görüştü. Görüşmenin ardından iki lider basın toplantısı düzenledi. 

Görüşmede iki liderde Ortadoğu'daki ortak düşmanlar konusunda aynı fikirleri paylaştı. IŞİD'le birlikte Esed'in de katliam yaptığını ve onlarında terör estirdiğini savunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Fransız mevkidaşı Hollande'dan destek geldi. Hollande, açıklamasında Türkiye ile düşmanlarının aynı olduğunu ve Kobani konusunda ortak hareket edileceğini belirtti. 

EROĞAN: IŞİD TERÖRÜ

IŞİD'in Ortadoğu'da terör estirdiğini söyleyen ErdoğanIŞİD'in Irak ve Suriye'de katliam yaptığını ve dünyanın buna seyirci kalmaması gerektiğini belirtti.

ÜÇ ŞARTI DİLE GETİRDİ

Erdoğan, koalisyona destek için gerekli şartları tekrarladı. ''Bir uçuşa yasak bölge, iki güvenli bölge, üç eğit donat eylemi gerekmektedir.''

DİĞER KENTLER DEĞİL DE NEDEN KOBANİ?

Erdoğan, Suriye'deki diğer kentlerin Kobani kadar önemsenmediğini, Kobani'de sivil kalmadığını belirtti. Erdoğan, ''Peki niçin İdlib, Humus, Halep değil de Kobani. Şu anda Kobani'de sivil yok. Sadece iki bin savaşçı var. Bundan dolayı mı sürekli orası bombalanıyor. Bu koalisyon güçlerinin niçin Suriye'nin diğer bölgelerinde attıkları adımlara karşı herhangi bir tavır alınmamıştır. Hep anlattık ancak açıkçası yalnız kaldı.'' şeklinde konuştu.

HOLLANDE: TÜRKİYE İLE DÜŞMANIMIZ AYNI

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise, Türkiye ile hedeflerinin ve düşmanlarının aynı olduğunu söyledi. Hollande, iki ülkenin de IŞİD ve Esed'e karşı olduğunu belirtti.

'Esed kendi halkını öldürüyor. Bizler ÖSO'ya destek veriyoruz. Bu da sayın Erdoğan'la yaptığımız görüşmede dile getirdiğimiz ortak fikir oldu.' diyen Fransa Cumhurbaşkanı, Kobani konusunda da Erdoğan'a hak verdi.

''ERDOĞAN ÇOK HAKLI''

Hollande, ''Kobani'de ne olursa olsun kazanabilmek için demokratik muhalefetin gerekli desteği alması şarttır diye düşünüyoruz. Türkiye ile yapacaklarımız çerçevesinde uçuşa kapalı bölgelerin oluması, güvenli bölgelerin oluşması yönünde hem fikiriz.

Erdoğan çok haklı, sadece Kobani yok. Bizim için bir şehir daha var o da Halep. Elimizden geleni yaparak destek veriyoruz ÖSO'ya. Demokratik muhalefete destek veriyoruz.'' dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • masal 9 yıl önce Şikayet Et
    bence fazlasıyla çöktü
    Cevapla
  • Osman Öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünya ne kadar küçük.. (haritayı ikiye bölerek) Biz Doğu tarafını elimizde tutacağız. Diyen Kanuni Sultan Süleyman Hanı Anlamak, Recep Tayyip Erdoğanlı Ak parti,yi Anlamak olacaktır, Ak Parti OSMANLI,YA dönüş için ÜÇ KITA YEDİ DENİZE atılmış dünyanın en büyük köprüsüdür! Dünya şahitlik edecek OSMANLI,nın doğuşuna Sen,ki Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Hanın Torunu Osmanlı Payitahtının Velihatı Evladı Osmanlı Uzun Adam Recep Tayyip Erdoğan,sın.
    Cevapla
  • emre 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeş farkında mısın ama osmanlıya fazla kaptırmışsın kendini. o kadar da gözünde çok büyütme bence. zamanın şartları, imkanları ve medeniyet farkı ile osmanlı tarihte iyi kötü yer edindi. bu kadar, fazlası yok. sonra zamana uyamadı, medeniyetin gerisinde kaldı ve silindi gitti. kaldı ki tarih boyunca osmanlıdan kat ve kat niceleri var oldu; sümerle, antik mısır, antik yunan, roma ve bizans imparatorlukları, mayalar, çin hanedanlıkları vs vs.
    Cevapla
  • Batının dini, imanı.... 9 yıl önce Şikayet Et
    İhaleyi kaptılar mı?
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    DİYARBAKIR mutluysa TÜRKİYE mutluydu! Diyarbakır mutluysa İran, Irak ve Suriye mutsuzdu! Ankara'nın uzattığı KÜRT KARTI bölgedeki en büyük mıknatıstı! Herkesi kendine çeker, cetvelle çizilen sınırları bozup atardı!. Bölgenin asıl sahibi TÜRKİYENİN gelmesi demek, hepsinin pılısını-pırtısını toplayıp gitmesi demekti! Avrupa'daki fabrikalara ve evlere giden enerjinin Ankara tarafından kontrol edilmesi demekti! Çünkü kendilerini koruma işini bile Ortadoğu'nun parasıyla yapıyorlar! Şimdi İngilizler-Yahudi birkaç büyük aile ve Almanlar, finansal güçleriyle PETROL FİYATLARINI aşağıya çekti! Petrolün fiyatı düşünce RUSYA çökerdi! Ukrayna'nın hesabını Putin'e kesmeye çalışanlar KÜRTLER'LE de bize geleceklerdi! Kendi finansal operasyonlarını yapabilmek ve düzeni koruyabilmek için bu şarttı! Bunun adı resmen ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI! Sonucu değiştirecek oyuncu da TÜRKİYE! Bunu bilen Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Sani, 1 ay içinde 3. kez Cidde'de Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz ile görüştü! Kralı "Batı'ya fazla güvenme!" diye uyardı! Türkiye "umut" oldukça en çok Ortadoğu'daki ısmarlama liderler ve arkalarındakiler korkuyor! Korkunun ecele faydası yok!
    Cevapla
  • serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    CB nımız hergün daha fazla çökmüş görünüyor.yoruldu adam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!