Davutoğlu'ndan yeni göç dalgası uyarısı

Başbakan Davutoğlu, Halep'in düşmesi durumunda Türkiye'nin yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Davutoğlu'ndan  yeni göç dalgası uyarısı
Davutoğlu'ndan yeni göç dalgası uyarısı
GİRİŞ 05.11.2014 01:00 GÜNCELLEME 05.11.2014 01:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı'ndan aldığı brifingin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başbakan Davutoğlu, 4 saati aşkın bir sürede çok kapsamlı brifing aldığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin ihtiyaç, imkan ve kapasitesini konuştuklarını kaydetti.

Halep'in kuşatma altında olduğu hatırlatılan ve Türkiye'yi yeni bir göç dalgasının bekleyip beklemediğine ilişkin bir soruya Başbakan Davutoğlu şunları söyledi: "Halep'teki gelişmeleri kaygı ile takip ediyoruz. Şehir düşme noktasında bu anlamda istihbari olarak bilgiler geliyor. Düşme noktasında olduğu söylenemez. Çok yoğun bir baskı altında. Bu büyük bir sınav. Uluslararası topluma açık söyleyeyim. Çifte standartlı tavrın da bir göstergesi. Biz hep uyarıyorduk. Esed rejimi uluslararası toplumun dikkatinin Irak'a ve Kobani'ye sembolik olarak da tek bir şehre odaklanmasından istifade ederek Hama civarında belli şehirlerde çok büyük katliamlar yaptı. Bunu biz bütün müttefiklere anlatmaya çalıştık. Ama uluslararası basında bunu görmüyorsunuz. Uluslararası toplumda kimse Halep'e nasıl destek verilecek diye bir çağrıda bulunmuyor.

Koalisyon unsurlarının Esed'e dönük olarak açık ve net bir tutumla bu saldırıları durdurmazsanız şu askeri tehditte bulunurum, dediğine şahit olmuyoruz. Halep'in düşmesi durumunda gerçekten Türkiye olarak bizi de çok ciddi şekilde kaygılandıran büyük bir mülteci sorunu ile karşı karşıya kalabiliriz. Bunun için biz güvenli bölge talep ediyorduk. Bunun için sadece IŞİD değil Esed rejimine karşı tedbir alınmalı diyorduk. IŞİD tehlikesini ortaya çıkaran Suriye rejiminin saldırılarıdır. Uluslararası toplumun bu aymazlıktan kurtulması ve Suriye yönetimine karşı açık ve net tavrını ortaya koyması lazım. Böyle bir mülteci akınının olmasını istemeyiz.”

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • nur 9 yıl önce Şikayet Et
    mecburuz!! çünkü hedef biziz ,çünkü İngiltere Amerika İsrail o rejimler yıkılmasın diye hedef türkiye olduğu için çırpınıyor.bu öyle bir korkuki bir araya gelmez denilen ,iran çin rus Amerika ,İsrail kısacası tüm EHLİ KÜFRÜ bir araya getirdi.hepsi esed yıkılmasın diye adeta bir birine dayanmış. o adamlar direnmese oturup aman esed kalsa ne olur bu saaten sonra dese türkiyeye direk saldırırlar artık. biizm için bedenini namusunu evlerini çocuklarını siper etmiş bu insanlara kapımızıda gönlümüzüde açmaya MECBURUZ! çünkü biz bizi parçalamaya bizi mahvetmeye çalışanlarla savaşımız o gariplerin ülkesinde yürütüyoruz
    Cevapla
  • Ahmet Eyüp Gezgin 9 yıl önce Şikayet Et
    ülke yetim hane oldu
    Cevapla
  • el insaf 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünya milyarlarca müslümana cehennem olmuş iken, milyonlarca insan perişan olup çocuklar yetim kalmışken ülkesinin yetimhane olmasına üzülen insanlar size yazıklar olsun!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!