AK Partili Bakır: Terör örgütü İslam'la anılamaz

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu’nda konuşma yaptı.

AK Partili Bakır: Terör örgütü İslam'la anılamaz
AK Partili Bakır: Terör örgütü İslam'la anılamaz
GİRİŞ 12.11.2014 16:02 GÜNCELLEME 12.11.2014 16:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu’nda konuşma yaptı. Bakır, "Orada, 'Dinde zorlama yoktur' mealindeki ayeti okudum. Her platformda gerçek İslam'ı anlatmalıyız. Kadınların taciz edilmesi, şiddet uygulanmasının İslam'da yeri yoktur" şeklinde açıklamalar yaptığını söyledi.

"PYD'NİN ÖZERKLİK İLAN ETMESİNE KARŞIYIM"

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu toplantısına katılmak üzere Brüksel'e giden AK Parti Kayseri Milletvekili ve aynı zamanda AB Karma Parlamento Komisyonu üyesi Pelin Gündeş Bakır, Avrupa Parlamentosu’nda söz alarak PYD'nin, Suriye'deki Kürtler'i temsil etmediğini, bu nedenle Türkiye'nin, Suriye'de PYD'nin tek taraflı olarak özerklik ilan etmesine karşı olduğunu anlattığını dile getirdi.

'BİR TAKIM TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İSLAMLA ANILMASINI KINIYORUM'

Soyal medya üzerinden toplantıda yaptığı açıklamaları kamuoyuyla paylaşan Bakır, "Hiçbir AB üyesi devlet teröristlere silah ve eğitim vermemelidir" ifadelerini kullandığını belirtti. Bakır, şunları kaydetti:

"Avrupa Parlamentosu’ndaki konuşmamda, İslam'ın bir barış dini olduğunu, hiçbir dinin masum insanların öldürülmesine müsamaha göstermeyeceğini anlattım. Avrupa Parlamentosu'nda Kuran-ı Kerim'in bir ayetinde 'Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Kim de yaşatırsa bütün insanlığı yaşatmış gibidir' emredilmiştir diyerek 'İslam'da kimse zorlanamaz' dedim ve 'Dinde zorlama yoktur' mealindeki ayeti okudum. Kadınların taciz edilmesi, şiddet uygulanmasının İslam'da yeri yoktur. Tam tersi bu suçlar İslam tarafından güçlü biçimde kınanmıştır dedim. Bir takım terör örgütlerinin adlarının barış ve hoşgörü dini olan İslam'la anılmasını kınıyorum. Her platformda gerçek İslam'ı anlatmalıyız."

Bakır, "Toplantılarda ayrıca eğer AB, Türkiye vatandaşlarına vizeyi kaldırmazsa, Geri Kabul Anlaşması'nı iptal etme hakkımızı saklı tutacağımızı da dile getirdim" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • ay-hakk 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın vekilim,islamın şiddet dini zorba dini olmadığını senin benim kadar onlarda biliyor.merak etmeyin.islamda cihad nasıl oluyor onları anlatın.SİZLE SAVAŞANLA SİZDE SAVAŞIN.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var